Рис з креветками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рис с креветками 4

Рис з креветками – ситний обід для всієї родини. Відмінно підійде для всіх любителів поласувати час від часу морепродуктами. Приготувати цю страву дуже легко і вам не доведеться клопотатися на кухні кілька годин, а в результаті у вас вийде екзотична і нехитра страва, яка, я сподіваюся, припаде до смаку всім членам вашої родини.

  • Креветки очищені 300 грам
  • Рис довгозернистий 1 стакан
  • Олія оливкова 25 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Часник 1-2 зубчики
  • Соєвий соус 2 столових ложки
  • Вода очищена 2 склянки

1418651712402d92472
До початку готування необхідно підготувати часник, щоб в процесі не втрачати на це час. Для цього просто відокремте кілька зубчиків, залежно від того, наскільки гострим і пряним ви хочете зробити блюдо. Очистіть часник від лушпиння, відріжте все зайве і накришіть його на дрібні шматочки. Я не рекомендую користуватися пресом, щоб зберегти сік всередині зубчики, таким чином він віддасть страві весь свій аромат і смак.
1418651712783baafc2
Очищені креветки не потрібно розморожувати, готувати їх можна відразу після того, як ви дістанете їх з холодильника. Просто викладіть їх на сковорідку і тушкуйте на повільному вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина. Після того, як це відбудеться, додайте до морепродуктів спеції, тобто накришені зубчики часнику, столову ложку оливкової олії і пару столових ложок соєвого соусу. Перемішайте все і продовжуйте тушкувати креветки ще 3-5 хвилин. Після того, як необхідний для готування час пройде, перекладіть обсмажені креветки в плоске блюдо і промокніть їх одноразовими паперовими рушниками, щоб видалити надлишки масла і соусу.
1418651712554a479cb


Тепер на сковорідці розігрійте оливкову олію що залишилась, після чого висипте туди ж рис. Обсмажуйте крупу на середньому вогні помішуючи дерев’яною лопаткою до тих пір, поки вона не стане трохи прозорою, тобто приблизно 3-5 хвилин.
Тим часом, поки смажиться рис, в чайнику закип’ятіть 2 склянки води. Після чого вилийте її в смажений рис, додайте за смаком солі, накрийте сковорідку кришкою, довести воду ще раз до кипіння, але вже з рисом. Потім зняти кришку і варити рис на середньому вогні 10-15 хвилин до тих пір, поки вся вода не випарується.
Уже в готовий рис додати смажені в соєвому соусі креветки, ретельно перемішати блюдо, перевірити на смак чи вистачає солі, і, якщо в порядку, то можна приступати до подачі страви на стіл.
Готовий рис з креветками подавайте гарячим, відразу після приготування. Ви можете в кінці прикрасити блюдо свіжою зеленню або доповнити його консервованим зеленим горошком. Так само запропонуйте до нього соєвий соус або будь-яку іншу заправку на ваш смак.
– Якщо ви не любите соєвий соус, ви можете обсмажувати креветки не додаючи його зовсім, а додавши ті спеції, що вам до смаку, але не забудьте в такому випадку про сіль.
– Якщо у вас не знайшлося під рукою очищених креветок, то ви можете очистити їх самостійно. Але для цього заморожені креветки слід попередньо розморозити, просто залишивши їх при кімнатній температурі. Після чого видаліть панцир, зробивши надріз за допомогою ножиць на спинці. Так само для приготування цієї страви нам не знадобиться голова, тому її теж слід видалити, а ось хвостик все ж залиште, з ними креветки виглядають цікавіше.
– Для того щоб надати готовій страві легкий вершковий присмак, замість оливкової олії просто використовуйте вершкове масло, як при смаженні креветок, так і при приготуванні рису.
14186517128816ff33315dc
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.