
Готувати такі фрикадельки простіше простого – вся метушня, включаючи підготовку інгредієнтів, займає близько півгодини. Тому цей рецепт можна сміливо додати в скарбничку страв для вечері буднього дня.
Трави, що входять до складу, надають фрикаделькам неповторний аромат. А хлібні крихти роблять консистенцію страви ніжною і легкою.
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 г змішаного фаршу (свинина + яловичина)
- 4 скибочки білого хліба
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. свіжих нарубаних голочок розмарину (або 0,5 ч.л. сухого)
- 1 ст.л. лимонної цедри
- 1 ст.л. лимонного соку
- сіль і перець за смаком
- 800 г томатів у власному соку
- жменька листя базиліка
З хліба зрізаємо скірку, м’якушку подрібнюємо в блендері до стану крихти.
М’ясо, яйце, крихти, лимонну цедру і сік, посічений розмарин і часник кладемо в миску. Додаємо сіль і перець за смаком.
Перемішуємо.
Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки.
Обсмажуємо їх на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки, періодично помішуючи, 10-12 хвилин.
Знімаємо на тарілку.
Кладемо в сотейник томати разом із соком, розминаємо дерев’яною ложкою. Варимо на середньому вогні близько 7 хвилин. Соус повинен трохи уваритися.
Кладемо в соус фрикадельки, протушуємо під закритою кришкою близько 8-10 хвилин.
В кінці додаємо нарізаний базилік і знімаємо сотейник з вогню.
Смачного!
Leave a Reply