Розмаринові фрикадельки в томатному соусі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Готувати такі фрикадельки простіше простого – вся метушня, включаючи підготовку інгредієнтів, займає близько півгодини. Тому цей рецепт можна сміливо додати в скарбничку страв для вечері буднього дня.
Трави, що входять до складу, надають фрикаделькам неповторний аромат. А хлібні крихти роблять консистенцію страви ніжною і легкою.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г змішаного фаршу (свинина + яловичина)
  • 4 скибочки білого хліба
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. свіжих нарубаних голочок розмарину (або 0,5 ч.л. сухого)
  • 1 ст.л. лимонної цедри
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • сіль і перець за смаком
  • 800 г томатів у власному соку
  • жменька листя базиліка

rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new-1
З хліба зрізаємо скірку, м’якушку подрібнюємо в блендері до стану крихти.
rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new-2
М’ясо, яйце, крихти, лимонну цедру і сік, посічений розмарин і часник кладемо в миску. Додаємо сіль і перець за смаком.
rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new-3


Перемішуємо.
Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки.

rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new-4
Обсмажуємо їх на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки, періодично помішуючи, 10-12 хвилин.
rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new-5
Знімаємо на тарілку.
Кладемо в сотейник томати разом із соком, розминаємо дерев’яною ложкою. Варимо на середньому вогні близько 7 хвилин. Соус повинен трохи уваритися.
Кладемо в соус фрикадельки, протушуємо під закритою кришкою близько 8-10 хвилин.

rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new-6
В кінці додаємо нарізаний базилік і знімаємо сотейник з вогню.
rozmarinovye-frikadelki-v-tomatnom-souse-new
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.