Роли

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Роллы 1

Інгредієнти

  • 1 склянка рису для суші (або круглозерні)
  • рисовий оцет (або приправа для суші з рисовим оцтом)
  • водорості норі
  • сіль


начинка:

  • малосоленая чи копчена риба (сьомга, лосось, форель)
  • огірок
  • авокадо
  • 1-2 яйця (для омлету)
  • креветки

також:

  • соєвий соус
  • маринований імбир
  • васабі

512_010050_IMG_16_b

Приготування
512_0250_IMG_17_b
Рис відварити до готовності, як зазначено на упаковці.
Якщо Ви використовуєте звичайний, круглозерний рис, його треба добре промити, і засипати в киплячу, підсолену воду, з розрахунку 1 склянка рису, 2 склянки води.
Варити на невеликому вогні, близько 20 хвилин після закипання.
512_0350_IMG_17_b


У готовий гарячий рис додати приправу з рисовим оцтом (на 400 г готового рису 3 ст.л.), або зробити заправку: 50 мл рисового оцту, 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі.
512_0450_IMG_18_b
Яйця збити, посмажити на розігрітій сковороді, змащеній олією.
512_0550_IMG_18_b
Готовий омлет нарізати смужками.
512_0650_IMG_17_b
Рибу нарізати смужками.
512_0750_IMG_17_b
Огірок і авокадо теж нарізати смужками.
512_0850_IMG_17_b
У 200 мл води розвести 3 ст.л. рисового оцту.
512_0950_IMG_18_b
На бамбуковий килимок покласти лист норі блискучою стороною вниз.
На матову сторону викласти рис, змочуючи руки у воді з оцтом.
Рис викладати таким чином, щоб зверху залишилася смужка шириною 1.5-2 см.
512_01050_IMG_18_b
Відступивши від нижнього краю 1 см, викласти рибу, огірок, авокадо.
512_01150_IMG_18_b
Також можна зробити таку начинку: креветки, омлет, авокадо.
512_01250_IMG_18_b
Починаємо згортати. Акуратно піднімаємо край килимка.
512_01350_IMG_18_b
Потім загинаємо його таким чином, щоб край торкнувся рису.
512_01550_IMG_18_b
Далі край килимка піднімаємо, і прокатуємо норі з начинкою вперед.
512_01650_IMG_18_b
Після цього викладаємо на обробну дошку, занурюємо гострий ніж у воду з оцтом (це робиться для того, щоб рис не прилипав до ножа), і нарізаємо шматочки шириною 1.5-2 см.
512_01773_IMG_19_b
Подаємо суші з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.
512_0120_IMG_19_6gi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.