Сьогодні я знову зі своїми баклажанами і кабачками. На цей раз вони – разом з солодким перцем і цибулею – виступлять в ролі гарніру до яловиченого ростбіфу. Поєднання просте і очевидне, але від цього не менш смачне 🙂
При бажанні ви можете запекти з такими овочами свинину замість яловичини – беріть свинячу шию і йдіть за інструкціями ось у цей рецепт. Теж буде добре.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для ростбіфа:
- 1 кг товстого краю (яловичина)
- 1 ст.л. крупно меленої суміші 5 перців
- сіль за смаком
- 1 ст.л. рослинного масла
Для гарніру:
- 2 середніх баклажана
- 2 цукіні
- 2 солодких перці
- 1 середня червона цибулина
- 5-6 зубчиків часнику
- 1 ч.л. сухої суміші прованських трав
- сіль за смаком
- 2 ст.л. оливкової олії
Приготування:
Готуємо ростбіф. М’ясо зачищаємо від плівок, натираємо сумішшю масла, солі і перців. Перев’язуємо.
Кладемо на деко або в вогнетривку форму.
Овочі крупно нарізаємо, кладемо в миску. Додаємо суміш трав, сіль і оливкову олію. Перемішуємо.
Кладемо на деко до ростбіфу.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфа. У мене доведення до потрібної температури займає 35-50 хвилин в залежності від товщини шматка (для вирізки час буде менше, для товстого краю, відповідно, більше).
Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.
Овочі при необхідності допікаємо.
Ростбіф нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо з овочами.
Смачного!