Ростбіф з перцем і печеними овочами

» » Ростбіф з перцем і печеними овочами
Ростбіф з перцем і печеними овочами

Сьогодні я знову зі своїми баклажанами і кабачками. На цей раз вони – разом з солодким перцем і цибулею – виступлять в ролі гарніру до яловиченого ростбіфу. Поєднання просте і очевидне, але від цього не менш смачне 🙂

При бажанні ви можете запекти з такими овочами свинину замість яловичини – беріть свинячу шию і йдіть за інструкціями ось у цей рецепт. Теж буде добре.

Інгредієнти на 6 порцій:

Для ростбіфа:

  • 1 кг товстого краю (яловичина)
  • 1 ст.л. крупно меленої суміші 5 перців
  • сіль за смаком
  • 1 ст.л. рослинного масла

Для гарніру:

  • 2 середніх баклажана
  • 2 цукіні
  • 2 солодких перці
  • 1 середня червона цибулина
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 1 ч.л. сухої суміші прованських трав
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. оливкової олії

Ростбіф з перцем і печеними овочами

Приготування:

Готуємо ростбіф. М’ясо зачищаємо від плівок, натираємо сумішшю масла, солі і перців. Перев’язуємо.

Ростбіф з перцем і печеними овочами

Кладемо на деко або в вогнетривку форму.

Овочі крупно нарізаємо, кладемо в миску. Додаємо суміш трав, сіль і оливкову олію. Перемішуємо.

Ростбіф з перцем і печеними овочами

Кладемо на деко до ростбіфу.

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфа. У мене доведення до потрібної температури займає 35-50 хвилин в залежності від товщини шматка (для вирізки час буде менше, для товстого краю, відповідно, більше).

Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.

Овочі при необхідності допікаємо.

Ростбіф нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо з овочами.

Ростбіф з перцем і печеними овочами

Смачного!

Ростбіф з перцем і печеними овочами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика