Ростбіф з песто з базиліка і в’ялених томатів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні на порядку денному – ще один рецепт ростбіфа. Або м’ясного рулету, яким, в принципі, і є це блюдо. В якості начинки я використовувала соус песто з базиліка і в’ялених томатів. Але блюдо буде смачним навіть якщо ви задіюєте тут звичайний класичний песто – це я для тих, хто в’ялених томатів не знайде.
На гарнір будуть гарні запечені овочі, картоплю або полента.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • шматок яловичого тонкого краю (найдовший м’яз) вагою близько 1,2 кг
  • сіль і перець за смаком

Для песто:

  • пучок зеленого базиліка
  • 3 половинки в’ялених томатів
  • 30 г пармезану (або грана падано або джугас 24-35 міс. Витримки)
  • 30 г волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • сіль за смаком

rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-1
Готуємо песто. Для цього кладемо в чашу всі інгредієнти і перемелюємо
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-2
Далі потрібно розрізати м’ясо. Це потрібно зробити … по спіралі, чи що. Уявіть, що шматок – це згорнутий рулет, який вам треба розгорнути – і ріжте.
Розпластуємо шматок, солимо і перчимо його.
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-3


Намазуємо песто, залишаємо не намазаним 2-3 см з того боку, в напрямку якого будемо скручувати рулет.
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-4
Звертаємо рулет.
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-5
Перев’язуємо його кулінарною ниткою (або звичайною х / б ниткою, складеною вчетверо). Солимо й перчимо зовні.
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-6
Обсмажуємо з усіх боків на сильно розігрітій сковороді.
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov-7
Кладемо у вогнетривку форму і ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфу. У мене доведення до потрібної температури зайняло 35 хвилин, але в різних духовках час може відрізнятися.
Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.
Нарізаємо на скибочки і подаємо.
rostbif-s-pesto-iz-vyalenyh-tomatov
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.