
Сьогодні на порядку денному – ще один рецепт ростбіфа. Або м’ясного рулету, яким, в принципі, і є це блюдо. В якості начинки я використовувала соус песто з базиліка і в’ялених томатів. Але блюдо буде смачним навіть якщо ви задіюєте тут звичайний класичний песто – це я для тих, хто в’ялених томатів не знайде.
На гарнір будуть гарні запечені овочі, картоплю або полента.
Інгредієнти на 6 порцій:
- шматок яловичого тонкого краю (найдовший м’яз) вагою близько 1,2 кг
- сіль і перець за смаком
Для песто:
- пучок зеленого базиліка
- 3 половинки в’ялених томатів
- 30 г пармезану (або грана падано або джугас 24-35 міс. Витримки)
- 30 г волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
- 4 ст.л. оливкової олії
- сіль за смаком
Готуємо песто. Для цього кладемо в чашу всі інгредієнти і перемелюємо
Далі потрібно розрізати м’ясо. Це потрібно зробити … по спіралі, чи що. Уявіть, що шматок – це згорнутий рулет, який вам треба розгорнути – і ріжте.
Розпластуємо шматок, солимо і перчимо його.
Намазуємо песто, залишаємо не намазаним 2-3 см з того боку, в напрямку якого будемо скручувати рулет.

Звертаємо рулет.

Перев’язуємо його кулінарною ниткою (або звичайною х / б ниткою, складеною вчетверо). Солимо й перчимо зовні.

Обсмажуємо з усіх боків на сильно розігрітій сковороді.

Кладемо у вогнетривку форму і ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфу. У мене доведення до потрібної температури зайняло 35 хвилин, але в різних духовках час може відрізнятися.
Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.
Нарізаємо на скибочки і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply