
Сьогодні у мене є відмінне смачне блюдо для любителів фаршу і для тих, кому подобається їжа з азіатським ухилом. А ще це рецепт для тих, хто любить грати з інгредієнтами і винаходити нові страви на основі старих. Так, наприклад, ви можете замінити свинячий фарш на курячий або яловичий, а овочі взагалі підібрати на свій смак. Ну і про заміну рису на локшину як гарнір, я думаю, говорити не треба.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 середній солодкий перець
- 4 розетки зеленої цибулі з білими частинами
- 700 г крупно рубленого фаршу зі свинини
- 4 зубчики часнику
- 1 гострий перчик (якщо хочете погостріше – можна додати більше)
- сік 1 лайма
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. рибного соусу
- 2 ч.л. цукру
Дрібно рубаємо солодкий перець і білі частини зеленої цибулі. Часник і гострий перчик також дрібно рубаємо (якщо ви хочете підвищити гостроту, кладіть перчик в блюдо разом з насінням, якщо ні – вичистіть їх перед нарізкою).
В воке або глибокій сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з перцем і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо фарш і смажимо, помішуючи, поки він не стане матовим і не втратить рожевий відтінок.
Додаємо часник, гострий перець, сік лайма, цукор і соуси. Смажимо, помішуючи, до готовності фаршу і м’яко хрусткого стану перцю.
Готову страву посипаємо дрібно посіченою частиною зеленої цибулі і подаємо з рисом.

Смачного!
Leave a Reply