Рулетики з доради з шафрановим різотто

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Так! Відразу прошу не лякатися – тут все не так складно. Особливо якщо ви хоча б раз готували різотто. Хоча це, звичайно, блюдо не для новорічного застілля – воно вимагає вашої постійної присутності, а значить, не практично для ситуації, коли потрібно готувати ще багато всього. Але якщо ви готуєте для сім’ї або для пари друзів, які забрели до вас у гості – така риба зайде просто на “Ура!”.
Смачно, правда. Варто сказати, що тут важливу роль відіграє якість риби, тому при заміні доради, наприклад, на тріску, пам’ятайте про цей момент.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 філе доради, близько 130-150 г кожне
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ст.л. французької гірчиці

Для різотто:

  • щіпка шафрану
  • 50 г вершкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 250 г рису для різотто (Арбор або карнароллі)
  • 75 мл білого сухого вина
  • 800-1000 мл гарячого курячого бульйону (несолоного)
  • 30 г пармезану або аналогічного твердого терткового сиру
  • сіль за смаком

ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-1
Шафран замочуємо у вині за годину-півтори до початку готування.
З філе доради пінцетом виймаємо кістки, якщо вони залишилися. Надрізаємо філе в товстій частині паралельно площині столу у напрямку від черевної частини до спинної.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-2
Розпластуємо філе, солимо і перчимо до смаку, змащуємо гірчицею.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-3


Звертаємо в рулетик. Закріплюємо стрічкою з складеною в кілька шарів фольги.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-4
Укладаємо рулети на деко, застелене фольгою.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-5
Починаємо готувати різотто.
У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо половину вершкового масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 4-5
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-6
Додаємо рис.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-7
Смажимо, помішуючи, пару хвилин, щоб жир обволок кожну рисинку. Робимо вогонь трохи слабше середнього. Вливаємо вино з шафраном і готуємо, помішуючи, поки воно практично повністю не вбереться в рис.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-8
Додаємо в сотейник чверть гарячого бульйону.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-9
Готуємо, постійно помішуючи, поки вся рідина не вбереться в рис.
Вливаємо ще чверть бульйону і знову готуємо, помішуючи, поки не випарується. Повторюємо з рідиною що залишилась.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-10
Різотто має набути кремову консистенцію, але рис не повинен розваритися. Ідеальним для різотто вважається ступінь готовності “аль денте” – тобто трохи не доварити.
Приблизно в середині готування різотто ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів деко з рибними рулетиками.
Повертаємося до різотто. Якщо бульйон закінчився, а рис ще занадто твердий – доливаємо ще бульйону маленькими порціями. Стежимо, щоб вогонь не був занадто сильним – інакше рідина буде випаровуватися швидше, ніж приготується рис.
Солимо за смаком. Додаємо вершкове масло і натертий сир.
Готові рулетики подаємо з різотто. Я декорувала руколою і тонкою грінкою з багета.
ruletiki-iz-dorady-s-rizotto
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.