Різотто з брюссельською капустою і шиїтаке

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Ризотто с брюссельской капустой и шитаке

Хочете знати , як приготувати різотто з цибулею , ніжною брюссельською капустою , грибами шиітаке і вершковим сиром з цвіллю ? Навіть простий перелік інгредієнтів виглядає вельми інтригуюче , що ж стосується смаку , то це відмінний спосіб порадувати себе осінніми овочами.

Щоб приготувати різотто з брюссельською капустою і шиїтаке , вам знадобиться:

  • бульйон курячий або овочевий (бажано з низьким вмістом натрію) – 5 чашок ( 1,25 л)
  • капуста брюссельська (розрізана поздовжньо на 4 однакові частини) – 315 г
  • олія оливкова – 2 ст. л .
  • цибулина велика (дрібно нарізана) – 1 шт.
  • гриби шиїтаке (ніжки прибрати , решта нарізати) – 125 г
  • сіль – за смаком
  • мелений перець – за смаком
  • рис арборіо – 1,5 ст. ( 330 г)
  • сухе біле вино – 0,5 ст. ( 125 мл)
  • сир горгонзола (або інший сир з цвіллю ) – 0,5 ст. ( 90 г)
  • волоський горіх ( трохи прожарений ) – 0,5 ст. (60 г)

Інгредієнти вказані для 4 порцій.
Як приготувати різотто з брюссельською капустою і шиїтаке :
1 . У каструлі доведіть до кипіння бульйон . Додайте брюссельську капусту і варіть до готовності , близько 4 хвилин. Скориставшись шумівкою , перекладіть брюссельську капусту в миску і відставте поки в сторону. Тепер треба зменшити вогонь під каструлею з бульйоном до мінімуму .
2 . У каструлі з товстим дном на середньому або середньо- сильному вогні підігрійте масло. Додайте цибулю і обсмажте його до появи золотистого кольору, близько 5 хвилин. Додайте гриби , посипте сіллю і перцем , а потім зменшуйте вогонь до середнього і готуйте , часто помішуючи , поки вони не почнуть розм’якшуватися , близько 3 хвилин.
3 . Прийшов час в каструлю до грибів додати рис і ретельно перемішувати близько 1 хвилини. Додайте вино і продовжуйте перемішувати до повного його усмоктування. Додайте приблизно 3/ 4 склянки ( 180 мл) бульйону і регулюйте вогонь , так як рідина усмоктується повільно. Тушіть, часто помішуючи , поки рідина не вбереться.
4 . Продовжуйте готувати , додайте ще 3 / 4 склянки бульйону (після того як випарується попередня порція) і готуйте , часто помішуючи , поки рис не стане м’яким , це близько 20 хвилин.
5 . Тепер додайте брюссельську капусту , сир з цвіллю і велику кількість перцю. Спробуйте на смак і відрегулюйте кількість приправ.
Розкладіть ложкою різотто в розігріті маленькі миски або тарілки , посипте зверху волоськими горіхами і подавайте відразу ж.

410_16_04_2013_1799
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!