Хочете знати , як приготувати різотто з цибулею , ніжною брюссельською капустою , грибами шиітаке і вершковим сиром з цвіллю ? Навіть простий перелік інгредієнтів виглядає вельми інтригуюче , що ж стосується смаку , то це відмінний спосіб порадувати себе осінніми овочами.
Щоб приготувати різотто з брюссельською капустою і шиїтаке , вам знадобиться:
- бульйон курячий або овочевий (бажано з низьким вмістом натрію) – 5 чашок ( 1,25 л)
- капуста брюссельська (розрізана поздовжньо на 4 однакові частини) – 315 г
- олія оливкова – 2 ст. л .
- цибулина велика (дрібно нарізана) – 1 шт.
- гриби шиїтаке (ніжки прибрати , решта нарізати) – 125 г
- сіль – за смаком
- мелений перець – за смаком
- рис арборіо – 1,5 ст. ( 330 г)
- сухе біле вино – 0,5 ст. ( 125 мл)
- сир горгонзола (або інший сир з цвіллю ) – 0,5 ст. ( 90 г)
- волоський горіх ( трохи прожарений ) – 0,5 ст. (60 г)
Інгредієнти вказані для 4 порцій.
Як приготувати різотто з брюссельською капустою і шиїтаке :
1 . У каструлі доведіть до кипіння бульйон . Додайте брюссельську капусту і варіть до готовності , близько 4 хвилин. Скориставшись шумівкою , перекладіть брюссельську капусту в миску і відставте поки в сторону. Тепер треба зменшити вогонь під каструлею з бульйоном до мінімуму .
2 . У каструлі з товстим дном на середньому або середньо- сильному вогні підігрійте масло. Додайте цибулю і обсмажте його до появи золотистого кольору, близько 5 хвилин. Додайте гриби , посипте сіллю і перцем , а потім зменшуйте вогонь до середнього і готуйте , часто помішуючи , поки вони не почнуть розм’якшуватися , близько 3 хвилин.
3 . Прийшов час в каструлю до грибів додати рис і ретельно перемішувати близько 1 хвилини. Додайте вино і продовжуйте перемішувати до повного його усмоктування. Додайте приблизно 3/ 4 склянки ( 180 мл) бульйону і регулюйте вогонь , так як рідина усмоктується повільно. Тушіть, часто помішуючи , поки рідина не вбереться.
4 . Продовжуйте готувати , додайте ще 3 / 4 склянки бульйону (після того як випарується попередня порція) і готуйте , часто помішуючи , поки рис не стане м’яким , це близько 20 хвилин.
5 . Тепер додайте брюссельську капусту , сир з цвіллю і велику кількість перцю. Спробуйте на смак і відрегулюйте кількість приправ.
Розкладіть ложкою різотто в розігріті маленькі миски або тарілки , посипте зверху волоськими горіхами і подавайте відразу ж.
Приємного апетиту!