Різотто з качкою і молодим горошком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ми тут тиждень тому повернулися з відпустки з Сицилії. Там я в черговий раз зрозуміла, що дуже люблю різотто. І вирішила, що вдома впритул візьмуся за приготування різних варіантів цієї прекрасної страви – ​​благо рису для різотто за збігом обставин у мене зараз багато в запасах.

Сьогодні я хочу запропонувати вам варіант різотто з качиною грудкою і зеленим горошком. Дуже смачний.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 50 г вершкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 250 г рису для різотто (Арбор або карнароллі)
  • 75 мл білого сухого вина
  • 800-1000 мл гарячого курячого бульйону (несолоного)
  • 4 філе качиних грудок з шкірою
  • 150 г зеленого горошку (заморожений попередньо розморозити)
  • 30 г пармезану або аналогічного твердого терткового сиру
  • сіль за смаком

rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-1
У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо половину вершкового масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 4-5 хвилин.
rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-2
Додаємо рис і смажимо, помішуючи, пару хвилин, щоб жир обволок кожну рисинку. Робимо вогонь трохи слабше середнього. Вливаємо вино і готуємо, помішуючи, поки воно практично повністю не вбереться в рис. Додаємо в сотейник чверть гарячого бульйону.
rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-3


Готуємо, постійно помішуючи, поки вся рідина не вбереться в рис.
Вливаємо ще чверть бульйону і знову готуємо, помішуючи, поки не випарується. Повторюємо з залишившою рідиною.
Різотто повинно придбати кремову консистенцію, але рис не повинен розваритися. Ідеальним для різотто вважається ступінь готовності “аль денте” – тобто трохи не доварити.
Якщо бульйон закінчився, а рис ще занадто твердий – доливаємо ще бульйону маленькими порціями. Стежимо, щоб вогонь не був занадто сильним – інакше рідина буде випаровуватися швидше, ніж приготується рис.
Паралельно готуємо качку. Шкіру надсікаємо гострим ножем у вигляді сітки (до м’яса не дорізати). Солимо й перчимо.
На сильному вогні розігріваємо суху сковороду, кладемо філе шкірою вниз і смажимо до золотистого кольору і хрусткого стану. Важливо вижарити максимум жиру зі шкіри.
Перевертаємо, смажимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.
rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-4
Даємо полежати на сковороді пару хвилин і знімаємо на обробну дошку. Нарізаємо на скибочки.
Приблизно за 5 хвилин до готовності різотто кладемо в нього горошок разом з останньою порцією бульйону.
rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-5
Солимо за смаком, перемішуємо, прогріваємо протягом 2 хвилин. Кладемо в різотто натертий на дрібній тертці сир і качку.
rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-6
Перемішуємо, прогріваємо протягом 1 хвилини і вимикаємо.
Подаємо.
rizotto-s-utkoi-i-goroshkom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.