Різотто з куркою і сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Ризотто с курицей и сыром

Різотто – це зовсім не італійський різновид плову , ну , і вже точно не рисова каша по-італійськи. Різотто – абсолютно особливе блюдо , тому й готується воно по- особливому і з особливим рисом.

Так , варто обов’язково зазначити , що для приготування різотто підійде тільки 3 сорти рису з усіх видів , що існують в світі . Це арборіо ( Arborio ) , карнаролі ( Carnaroli ) і віалоне нано ( Vialone Nano ) . Саме ця особлива трійця зберігає в своїх зернах таємниці приготування чудесного різотто. Від інших сортів ці зерна відрізняються в першу чергу підвищеним вмістом крохмалю , що в процесі приготування м’яко обволікає собою рис , надаючи страві необхідну оксамитово- вершкову текстуру. Водночас зерна даних сортів рису не розварюються і зберігають всередині свою легку « сиринку » , яку так люблять італійці ( відому як « аль денте »). Тому не пошкодуйте грошей для придбання дійсно якісного рису , який дозволить вам приготувати ніжне і шалено смачне різотто з куркою і сиром !

Щоб приготувати різотто з куркою і сиром , вам знадобиться:

  • курка -1 кг
  • стебло селери – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 2шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • біле сухе вино – 200 мл
  • рис ( кругло- зернистий ) – 200 г
  • пармезан – 50 г
  • сіль – за смаком
  • чорний перець ( мелений) – за смаком

Як приготувати різотто з куркою і сиром :

1. Відділяємо куряче м’ясо від кісток , а потім нарізаємо його невеликими кубиками. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно кришимо одну з цибулин ( іншу ж залишаємо цілою ) . Очищаємо і промиваємо моркву і селеру.
Тепер беремо зручну каструльку , наливаємо в неї 1,5 л води , а потім викладаємо в неї курячі кістки , цілу цибулину , моркву і селеру. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо воду до кипіння ( посолити і поперчити за смаком). Як тільки вода закипить , зменшуємо вогонь і відварюємо овочі протягом 30 хвилин.
2 . Після закінчення зазначеного часу проціджуємо бульйон , і відливаємо від нього 500 мл в яку-небудь чисту каструльку. Після цього ставимо її на вогонь і розігріваємо бульйон , щоб той тихенько кипів .
3 . Розтоплюємо вже в іншій чистій каструльці шматок вершкового масла (тільки 65 г) і додаємо до нього дрібно подрібнену цибулю , злегка прожарюємо її, а після додаємо і м’ясо курки. Готуємо все на повільному вогні , періодично помішуючи , близько 10 хвилин (поки ваша курочка не стане рум’яно – золотистою ) . Тепер додаємо сіль , чорний перець , а також біле сухе вино. Продовжуємо уварювати м’ясо ще протягом 12-15 хвилин , поки не випарується вся рідина.
4 . Далі висипаємо до курки рис , перемішуємо все і готуємо все разом ще 2-4 хвилини (до тих пір , поки рис не стане злегка прозорим) . Після цього додаємо в каструлю з рисом частину бульйону так , щоб повністю закрити рис , і продовжуємо готувати , поки вся рідина не вбереться рисом ( не забувайте періодично помішувати , щоб рис не підгорів ) .
Знову доливаємо трохи бульйону і продовжуємо готувати , періодично помішуючи , поки не випарується рідина . Робимо це знову і знову , поки не закінчиться бульйон.
5 . Коли ж бульйон повністю вбереться , а різотто буде практично готове (це займе приблизно 20 хвилин) , прибираємо каструлю з вогню і вмішати шматок вершкового масла що залишилось, а також натертий на дрібній тертці пармезан. Накриваємо каструльку кришкою і даємо постояти різотто протягом 5-7 хвилин , після чого відразу ж подаємо до столу!

410_07_04_2013_1603

Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.