Салат з язика з зеленим горошком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

І знову у нас ситні салати. Цього разу основним інгредієнтом у нас буде делікатесний м’ясний продукт – язик. Салат смачний і досить ситний. Заправка на основі сметани, мені здається, відмінно доповнює смак інших інгредієнтів.
Для приготування цього салату підходить як свинячий, так і яловичий язик. А ще – просто відварна яловичина, як варіант для тих, хто гидиться їсти язик.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 відварних свинячих язика
  • 150 г зеленого горошку
  • 100 г копченої грудинки
  • 100 г корнішонів
  • невеликий качанний салат “айсберг”

Для заправки:

  • 4 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. майонезу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 невеликий свіжий огірок
  • сіль за смаком

salat-s-yazykom-i-goroshkom-1
Готуємо заправку. Для цього тремо на крупній тертці огірок, на дрібну – часник. Змішуємо їх зі сметаною і майонезом, солимо за смаком.
Дрібно рубаємо грудинку. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і кладемо туди бекон. Смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
salat-s-yazykom-i-goroshkom-2
Додаємо горошок і смажимо ще 5 хвилин.
salat-s-yazykom-i-goroshkom-3


Знімаємо з вогню.
Корнішони нарізаємо скибочками.
salat-s-yazykom-i-goroshkom-4
Язик ріжемо соломкою.
salat-s-yazykom-i-goroshkom-5
Нарізаємо салат і кладемо його в тарілки. Додаємо інші інгредієнти. Перед подачею заправляємо.
Я декорувала хрусткою цибулею.
salat-s-yazykom-i-goroshkom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.