
І знову у нас ситні салати. Цього разу основним інгредієнтом у нас буде делікатесний м’ясний продукт – язик. Салат смачний і досить ситний. Заправка на основі сметани, мені здається, відмінно доповнює смак інших інгредієнтів.
Для приготування цього салату підходить як свинячий, так і яловичий язик. А ще – просто відварна яловичина, як варіант для тих, хто гидиться їсти язик.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 відварних свинячих язика
- 150 г зеленого горошку
- 100 г копченої грудинки
- 100 г корнішонів
- невеликий качанний салат “айсберг”
Для заправки:
- 4 ст.л. сметани
- 1 ст.л. майонезу
- 1 зубчик часнику
- 1 невеликий свіжий огірок
- сіль за смаком
Готуємо заправку. Для цього тремо на крупній тертці огірок, на дрібну – часник. Змішуємо їх зі сметаною і майонезом, солимо за смаком.
Дрібно рубаємо грудинку. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і кладемо туди бекон. Смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Додаємо горошок і смажимо ще 5 хвилин.
Знімаємо з вогню.
Корнішони нарізаємо скибочками.

Язик ріжемо соломкою.

Нарізаємо салат і кладемо його в тарілки. Додаємо інші інгредієнти. Перед подачею заправляємо.
Я декорувала хрусткою цибулею.

Смачного!
Leave a Reply