Свинина в фользі в духовці

» » Свинина в фользі в духовці
Свинина в фользі в духовці

Свинина в фользі в духовці виходить завжди м’якою, соковитою, ніжною і асоціюється з домашніми затишними святами: вдень народження, різдво або новий рік. Готується це блюдо просто, але досить довго. Хоча, поки запікається м’ясо можна встигнути створити кілька кулінарних шедеврів, наприклад, запашний гарнір або кисло-гострий соус, який ідеально доповнить трапезу!

  • Свинина (свіжа шийка) 1 кілограм 500 грам
  • Часник 10 зубчиків
  • Сіль морська 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Суміш сушених трав для м’яса за смаком

Свинина в фользі в духовці


В першу чергу включаємо і розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія. Потім беремо вибраний шматок свіжої свинини, наприклад окіст, лопаточну частину або, як у нашому випадку, шийку. Ретельно промиваємо її під цівками холодної проточної води, викладаємо на обробну дошку і гострим кухонним ножем зрізаємо з м’яса плівку, прожилки, зайві шматочки жиру, а також кістки, які дуже часто залишаються на ньому після рубки туші.
Свинина в фользі в духовці
Далі за допомогою чистого ножа знімаємо з часника лушпиння. Зубчик промиваємо, сушимо, викладаємо на нову дошку і розрізаємо вздовж на 3-4 скибочки. Після цього ставимо на стільницю інші інгредієнти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.
Свинина в фользі в духовці
Вістрям тонкого кухонного ножа робимо на шийці глибокі надрізи всередину, залишаючи між кожним вільний простір в 5-10 сантиметрів. Вставляємо в отримані отвори шматочки часнику, злегка проштовхуючи їх пальців всередину. Потім натираємо свинину з усіх боків сіллю, посипаємо чорним меленим перцем і сумішшю сушених трав.
Свинина в фользі в духовці
Далі відправляємо нашпиговану шийку на широкий лист алюмінієвої харчової фольги і щільно загортаємо в неї свинину, так щоб не було щілин. Після цього викладаємо кульок швом вгору на середину антипригарного дека і ставимо його в розігріту до потрібної температури духовку на середній стелаж. Забуваємо про страву на 1,5 години, хай нудиться і просочується ароматом спецій.
Після закінчення цього часу акуратно підрізаємо ножем верхній шар фольги і розводимо її кінці в різні боки, так щоб вони не накривали свинину. Потім збільшуємо температуру духовки до 220 градусів Цельсія і готуємо м’ясо ще 20-30 хвилин або до появи апетитної золотисто-коричневої скоринки.
Свинина в фользі в духовці
Як тільки воно підрум’яниться, надягаємо на руки кухонні прихватки, переставляємо деко на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, і даємо страві можливість злегка охолонути. Через деякий час свинину можна нарізати порційними шматками, викласти їх на велике плоске блюдо або розподілити порціями по тарілках і сервірувати в гарячому вигляді, або повністю охолодити і подати пізніше.
Свинина в фользі в духовці – блюдо для любителів смачної в приготуванні їжі. Таке мяско сервірують в гарячому або холодному вигляді, попередньо нарізавши поперек порційними шматками товщиною в 1-1,5 сантиметра. До першого варіанту підійдуть теплі гарніри: запечена картопля, пюре, паровий рис, каші з різних круп або макаронні вироби. Охолоджену шийку можна використовувати як нарізку, у вигляді додаткового інгредієнта в салат або смакувати цю смакоту з хлібцем та кисло-солодко-гострими соусами. Насолоджуйтесь!
– На фользі і деко залишиться досить великий шар розтопленого жиру і соку, так що не викидайте їх, краще перелийте в чисту суху посуду і використовуйте для заправки перших гарячих страв або як основу під соуси;
– В даному рецепті можна використовувати будь-які сушені трави і спеції, якими приправляють м’ясні страви: паприку, чабер, орегано та інші;
– Дуже часто до часнику додають тонкі шматочки моркви, солодкого салатного перцю і ріпчастої цибулі;
– Іноді цілий сирий шматок підготовленої свинини спочатку обсмажують в олії на сковороді. М’ясо не доводять до повної готовності, а просто витримують його в гарячому жирі з усіх боків до легкої золотистої, але досить щільної скоринки, яка не дозволяє витекти соку під час запікання, від цього блюдо виходить ще більш ніжним, соковитим і апетитним;
– Деякі хозяюшки, після півторагодинного запікання, обкладають звільнене від фольги м’ясо напівготовою картоплею, свіжими великими скибочками баклажанів і кабачків. Потім витримують все в духовій шафі ще 25-30 хвилин і в результаті отримують друге гаряче блюдо з гарніром.
Свинина в фользі в духовці
Приємного апетиту!

Свинина в фользі в духовці обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика