Свинина, запечена з айвою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 4.50 из 5)
Loading...
Свинина, запеченная с айвой

Жоден новорічний стіл ми не уявляємо собі без м’ясних страв, найчастіше на святковий стіл готують гусака або курку, але також готують страви зі свинини і яловичини. Ми вже розповідали вам, як приготувати свинину з чорносливом, а сьогодні розповімо, як приготувати свинину, запечену з айвою. Це дуже смачна закуска, м’ясо виходить дуже ароматним, соковитим і ніжним. Айва віддасть всю соковитість і аромат м’ясу, адже це самий ароматний фрукт.

Для того щоб приготувати свинину, запечену з айвою вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинина (м’якоть або корейку) – 0,8 – 1 кг.,
  • айва (свіжа) – 1 – 2 штуки,
  • лимон – 1/2 плода,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком,
  • чебрець (сухий) і розмарин (свіжий) по 10 грам,
  • червоне сухе вино – 100 мл.,
  • рослинне масло (без запаху).

Правильне приготування свинини, запеченої з айвою
М’ясо потрібно ретельно промити, після просушити серветкою або рушником. Потім потрібно зробити надрізи в шматку м’яса, але не слід розрізати м’ясо до кінця.
Далі потрібно натерти м’ясо сумішшю з меленого перцю, солі, розмарину і чебрецю. Перекладаємо м’ясо в глибоку чашку і накривши кришкою, залишаємо маринуватися на 2 – 3 години.
Айву потрібно помити, обсушити, потім видалити насіння і після нарізати дольками (товщиною 1 см.).
Часточки айви слід полити соком з половини лимона.
Потім промариноване м’ясо фаршируємо айвою, розкладаємо часточки фрукта в надрізи, перекладаємо м’ясо на лист фольги, який розстелений на деку, і обкладаємо м’ясо часточками айви.
Зверху поливаємо м’ясо вином. Загортаємо фольгу і відправляємо в попередньо розігріту до 180 ° градусів на 1 годину. Потім дістаємо м’ясо, розкриваємо фольгу і відправляємо м’ясо знову в духовку на 20 хвилин, для того щоб з’явилася гарна скоринка.

svinaya-korejka-s-ajvoj-yablokami-i-pryanymi_7567
Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.