Свинина з білими грибами в сметані

» » Свинина з білими грибами в сметані
Свинина з білими грибами в сметані

Несу вам ще один рецепт з білими грибами, як і обіцяла. Втім, гриби тут можуть бути не тільки білими – підосичники і підберезники теж відмінно підійдуть.
Блюдо просте, але, тим не менш, дуже смачне. З відварною картоплею – просто ідеально, з рисом теж буде цілком непогано. А якщо нарізати м’ясо трохи дрібніше і замінити сметану жирними вершками, то вийде цілком собі непоганий соус для пасти.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 350-400 г білий грибів (свіжих або заморожених)
  • 600-700 г свинячої вирізки
  • 2 середні цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 4-5 гілочок свіжого чебрецю
  • 100 г сметани
  • сіль і перець за смаком

Свинина з білими грибами в сметані
Гриби нарізаємо кубиками.
Свинина з білими грибами в сметані
М’ясо ріжемо на невеликі шматочки, цибулю нарізаємо на четвертинки кілець, часник дрібно рубаємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кількома партіями обсмажуємо до золотистого кольору гриби. Грибам на сковороді повинно бути вільно, т.я. якщо їх буде багато, вони пустять сік і будуть тушитись, а не обжарюватися.
Свинина з білими грибами в сметані
Перекладаємо гриби на тарілку.
Точно так же, декількома партіями, обсмажуємо свинину.
Свинина з білими грибами в сметані
Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Повертаємо в сковороду м’ясо і гриби, кладемо чебрець і вливаємо стільки води, щоб вміст сковороди сховалося в ній на дві третини. Солимо за смаком.
Свинина з білими грибами в сметані
Доводимо до кипіння й тушкуємо 10-15 хвилин.
Виймаємо чебрець, додаємо натертий часник і сметану.
Свинина з білими грибами в сметані
Доводимо до кипіння на невеликому вогні, тушкуємо 1-2 хвилини і вимикаємо.
Подаємо з відвареною картоплею.
Свинина з білими грибами в сметані
Смачного!

Свинина з білими грибами в сметані обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика