
Святковий стіл ми не мислимо без м’ясних страв і для того щоб приготувати смачне м’ясне блюдо вам не потрібно мати особливі навички , важливо купити свіже м’ясо і присмачити його невеликою кількістю чорносливу , що зробить м’ясо соковитим і дуже ароматним. Свинина з чорносливом це напевно сама безпрограшна закуска для будь-якого заходу . Для маринування м’яса в рецепті використовується гірчиця і майонез , ці інгредієнти зроблять м’ясо ніжним , після приготування воно буде танути в роті.
Для того щоб приготувати свинину з чорносливом вам буде потрібно :
- свинина (м’якоть) – 2 кг. ,
- чорнослив ( сушений) – 300 грам ,
- гірчиця (готова ) – 4 ст. ложки ,
- майонез – 2 ст. ложки ,
- сіль і перець чорний мелений за смаком ,
- часник – 1 головка (велика) .
Як правильно приготувати свинину з чорносливом
Для початку приготуємо маринад , для цього в глибокій чашці змішуємо готову гірчицю (можна використовувати Дижонску , так м’ясо вийти пікантним ) і майонез. Очищаємо зубчики часнику і видавлюємо їх через чеснокодавку , потім змішуємо з майонезом і гірчицею. Маринад готовий.
Потім починаємо займатися м’ясом. Його потрібно ретельно промити під струменем холодної води і потім обсушити. Після відправляємо в морозилку на 1 год , з підмерзлим м’ясом працювати набагато простіше.
Підморожене м’ясо розрізаємо на пластики (шириною близько 1 см.) , але дорізала не до кінця , щоб вийшла така собі «гармошка ».
потім м’ясо перекладаємо на рукав для запікання і рясно обмащуємо раніше приготовленим маринадом.
Потім потрібно промити чорнослив і розкласти його між скибочками м’яса.
Потім закриваємо рукав і залишаємо в такому вигляді маринуватися м’ясо , в кращому разі на ніч , мінімум години на три.
Потім м’ясо витягуємо з пакета і загортаємо його в кілька шарів фольги. Перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 ° градусів духовку на 1,5 – 2 години. Потім зменшуємо вогонь і розгортаємо фольгу і залишаємо м’ясо в духовці ще хвилин на 20 – 30 для рум’янцю.
Готове м’ясо з чорносливом нарізати скибочками і подати на стіл прикрасивши зеленню і овочами.
Приємного апетиту!
Leave a Reply