
Вишня в соусі для м’яса у нас на цьому тижні вже була. Апельсин в курячому жаркому теж. Сьогодні прийшла черга яблук – вони візьмуть участь у приготуванні тушкованої свинини.
Ця страва поєднанням інгредієнтів нагадує м’ясо по-нормандськи. Але при цьому воно більш ніжне і соус виходить більш густим і оксамитовим за рахунок уварювання в кінці.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 700-800 г свинини
- 2-3 великих яблука з кислинкою
- 1 невелика цибулина
- 225 мл курячого бульйону
- 60 мл кальвадосу або бренді
- 125 мл жирних вершків
- щіпка сухого чебрецю (або гілочка свіжого)
- сіль і перець за смаком
Свинину ріжемо на невеликі шматочки, обсмажити на олії на сильному вогні до золотистого кольору.
Знімаємо м’ясо на тарілку. На ту ж сковороду кладемо дрібно нарізану цибулю, смажимо пару хвилин, потім вливаємо бренді і тушкуємо, поки рідина не випарується.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо сердцевинки і нарізаємо на шматочки. Додаємо в сковороду до цибулі.
У сковороду повертаємо м’ясо, додаємо яблука, бульйон, чебрець. Доводимо до кипіння на сильному вогні, зменшуємо полум’я до мінімуму і тушкуємо під закритою кришкою хвилин 30-40, поки м’ясо не стане м’яким.

М’ясо і яблука розкладаємо по тарілках. Вогонь під сковородою з соусом збільшуємо до максимуму і кип’ятимо протягом 5-6 хвилин. Потім додаємо вершки, знову доводимо до кипіння і кип’ятимо ще хвилини 3.

Перед подачею поливаємо м’ясо соусом і прикрашаємо зеленню.

Смачного!
Leave a Reply