Свинина з яблуками і вершками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Вишня в соусі для м’яса у нас на цьому тижні вже була. Апельсин в курячому жаркому теж. Сьогодні прийшла черга яблук – вони візьмуть участь у приготуванні тушкованої свинини.
Ця страва поєднанням інгредієнтів нагадує м’ясо по-нормандськи. Але при цьому воно більш ніжне і соус виходить більш густим і оксамитовим за рахунок уварювання в кінці.
Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 700-800 г свинини
  • 2-3 великих яблука з кислинкою
  • 1 невелика цибулина
  • 225 мл курячого бульйону
  • 60 мл кальвадосу або бренді
  • 125 мл жирних вершків
  • щіпка сухого чебрецю (або гілочка свіжого)
  • сіль і перець за смаком

svinina-s-yablokami-1
Свинину ріжемо на невеликі шматочки, обсмажити на олії на сильному вогні до золотистого кольору.
svinina-s-yablokami-2
Знімаємо м’ясо на тарілку. На ту ж сковороду кладемо дрібно нарізану цибулю, смажимо пару хвилин, потім вливаємо бренді і тушкуємо, поки рідина не випарується.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо сердцевинки і нарізаємо на шматочки. Додаємо в сковороду до цибулі.
svinina-s-yablokami-3


У сковороду повертаємо м’ясо, додаємо яблука, бульйон, чебрець. Доводимо до кипіння на сильному вогні, зменшуємо полум’я до мінімуму і тушкуємо під закритою кришкою хвилин 30-40, поки м’ясо не стане м’яким.
svinina-s-yablokami-4
М’ясо і яблука розкладаємо по тарілках. Вогонь під сковородою з соусом збільшуємо до максимуму і кип’ятимо протягом 5-6 хвилин. Потім додаємо вершки, знову доводимо до кипіння і кип’ятимо ще хвилини 3.
svinina-s-yablokami-5
Перед подачею поливаємо м’ясо соусом і прикрашаємо зеленню.
svinina-s-yablokami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.