
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом страви, яку можна приготувати на пару днів вперед. Це дуже зручно, коли не завжди є можливість готувати сім’ї повноцінні вечері. Продукти в блюді прості і доступні, готується все теж просто без зайвих заковирок. Тому беремо на озброєння.
Яблука для цієї страви краще вибирати кисло-солодкі, з щільною м’якоттю, яка не розвариться за час готування інших інгредієнтів.
Інгредієнти на 6-8 порцій:
- 1,4 кг свинини (окіст або лопатка)
- 2 середні цибулини
- 4 стебла селери
- 2 великі моркви
- 4 зубчики часнику
- 2 гілочки розмарину (або 1 ч.л. сухого)
- 2 великих кисло-солодких яблука
- 300 мл білого сухого вина
- 300 мл бульйону
- 400 мл жирних вершків
- сіль і перець за смаком
М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус.
Дрібно рубаємо цибулю, моркву і селеру.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки з усіх боків, приблизно по півтори-дві хвилини на захід. М’яса кладемо стільки, щоб шматочкам не було тісно в сковороді, інакше м’ясо буде не смажитися, а пускати сік і тушкуватись в ньому.
Обсмажене м’ясо перекладаємо в горщик або каструлю з товстим дном.
Зменшуємо вогонь під сковородою до середнього. Кладемо овочі і смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин.

Яблука нарізаємо кубиками зі стороною близько 1,5 см.

Додаємо до овочів разом з дрібно посіченим часником, смажимо, помішуючи, 2 хвилини. Додаємо вино, доводимо до кипіння й тушкуємо до випаровування алкоголю, близько 5 хвилин. Переливаємо вміст сковороди в горщик до м’яса. Додаємо розмарин, бульйон і сіль за смаком. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса, близько 30-40 хвилин.

В кінці додаємо вершки і доводимо до кипіння. Прогріваємо на невеликому вогні протягом пари хвилин. Знімаємо з вогню.
Подаємо з підсмаженим хлібом або картопляним пюре.

Смачного!
Leave a Reply