Свинина, тушкована в світлому пиві

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Дуже багато хто любить м’ясо. І досить велика кількість людей любить пиво. Як поєднати і те, і інше в одній страві? А дуже просто – приготувати свинину чи яловичину, тушковану в пиві. Смачно, ароматно і досить просто. Від чоловіка я отримала велику подяку за таку вечерю.
Для цієї страви важливо, щоб пиво саме по собі не мало сильно вираженою гіркуватості – в такому випадку смак у страви буде м’який і приємний.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1200 г свинини (окіст або лопатка)
  • 3 цибулини середнього розміру
  • 1 зубчик часнику
  • 250 мл світлого пива
  • 2 ст.л. борошна
  • сіль і перець за смаком

svinina-v-pive-1
М’ясо нарізаємо кубиками зі стороною 2,5 см. Кладемо в миску, додаємо борошно і перемішуємо.
svinina-v-pive-2
У сковороді на сильному вогні в декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки з усіх боків, по 1-2 хвилини на захід.
svinina-v-pive-3


Обсмажене м’ясо складаємо в каструлю або горщик, в якому будемо тушкувати.
Паралельно нарізаємо на тонкі півкільця цибулю.

svinina-v-pive-4
Вогонь під сковородою зменшуємо до середнього. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
svinina-v-pive-5
Кладемо цибулю до м’яса, додаємо дрібно нарізаний часник, вливаємо пиво, додаємо 100 мл води і сіль за смаком.
svinina-v-pive-6
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса, близько 40-45 хвилин.
Подаємо з картоплею або рисом.

svinina-v-pive
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.