
Дуже багато хто любить м’ясо. І досить велика кількість людей любить пиво. Як поєднати і те, і інше в одній страві? А дуже просто – приготувати свинину чи яловичину, тушковану в пиві. Смачно, ароматно і досить просто. Від чоловіка я отримала велику подяку за таку вечерю.
Для цієї страви важливо, щоб пиво саме по собі не мало сильно вираженою гіркуватості – в такому випадку смак у страви буде м’який і приємний.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1200 г свинини (окіст або лопатка)
- 3 цибулини середнього розміру
- 1 зубчик часнику
- 250 мл світлого пива
- 2 ст.л. борошна
- сіль і перець за смаком
М’ясо нарізаємо кубиками зі стороною 2,5 см. Кладемо в миску, додаємо борошно і перемішуємо.
У сковороді на сильному вогні в декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки з усіх боків, по 1-2 хвилини на захід.
Обсмажене м’ясо складаємо в каструлю або горщик, в якому будемо тушкувати.
Паралельно нарізаємо на тонкі півкільця цибулю.
Вогонь під сковородою зменшуємо до середнього. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Кладемо цибулю до м’яса, додаємо дрібно нарізаний часник, вливаємо пиво, додаємо 100 мл води і сіль за смаком.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса, близько 40-45 хвилин.
Подаємо з картоплею або рисом.
Смачного!
Leave a Reply