Свинина, тушкована з капустою a la гуляш

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Від гуляшу в цьому рецепті – тільки паприка і сметана. Але вже це надає страві “той самий” угорський стиль. Рагу виходить дуже смачним. Його добре подавати з локшиною або з картопляними ньокки. Та й зі звичайною відварною картоплею воно теж буде прекрасно гармоніювати.
Для приготування підходить свиняча лопатка або окіст. При бажанні ви можете взяти і яловичину, але в парі з квашеною капустою свинина зіграє краще.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг свинячої лопатки або окосту
  • 1 середні цибулини
  • 100 г бекону (сирокопчена або варено-копчена грудинка)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. з гіркою меленої солодкої паприки
  • 1 ст.л. з гіркою томатної пасти
  • 400-500 мл курячого бульйону або води
  • 350 г квашеної капусти (якщо занадто кисла – промити і дати воді стекти)
  • 2 помідора
  • 2 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. нарубаної зелені петрушки

svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-1
М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус. Цибулю нарізаємо півкільцями. Бекон ріжемо кубиками, часник дрібно рубаємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. В декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, приблизно по 1-2 хвилини на партію
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-2
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-3


Додаємо бекон і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-4
Додаємо паприку.
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-5
Розмішуємо і смажимо 1 хвилину.
Додаємо томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-6
Вливаємо бульйон, розмішуємо і доводимо до кипіння.
Обсмажене м’ясо кладемо в каструлю з товстим дном. Переливаємо вміст сковороди в каструлю. Додаємо капусту. Солимо за смаком, доводимо до кипіння. Тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні до готовності м’яса.
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-7
Додаємо в каструлю нарізані кубиками томати, прогріваємо протягом 2 хвилин. Додаємо сметану і петрушку, розмішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Подаємо.
svinina-s-kapustoi-a-la-gulash-8
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.