
Від гуляшу в цьому рецепті – тільки паприка і сметана. Але вже це надає страві “той самий” угорський стиль. Рагу виходить дуже смачним. Його добре подавати з локшиною або з картопляними ньокки. Та й зі звичайною відварною картоплею воно теж буде прекрасно гармоніювати.
Для приготування підходить свиняча лопатка або окіст. При бажанні ви можете взяти і яловичину, але в парі з квашеною капустою свинина зіграє краще.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 кг свинячої лопатки або окосту
- 1 середні цибулини
- 100 г бекону (сирокопчена або варено-копчена грудинка)
- 1 зубчик часнику
- 1 ст.л. з гіркою меленої солодкої паприки
- 1 ст.л. з гіркою томатної пасти
- 400-500 мл курячого бульйону або води
- 350 г квашеної капусти (якщо занадто кисла – промити і дати воді стекти)
- 2 помідора
- 2 ст.л. сметани
- 2 ст.л. нарубаної зелені петрушки
М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус. Цибулю нарізаємо півкільцями. Бекон ріжемо кубиками, часник дрібно рубаємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. В декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, приблизно по 1-2 хвилини на партію
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо бекон і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додаємо паприку.

Розмішуємо і смажимо 1 хвилину.
Додаємо томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Вливаємо бульйон, розмішуємо і доводимо до кипіння.
Обсмажене м’ясо кладемо в каструлю з товстим дном. Переливаємо вміст сковороди в каструлю. Додаємо капусту. Солимо за смаком, доводимо до кипіння. Тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні до готовності м’яса.

Додаємо в каструлю нарізані кубиками томати, прогріваємо протягом 2 хвилин. Додаємо сметану і петрушку, розмішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply