Свиняча вирізка по-угорськи

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Свиняча вирізка – відмінне м’ясо для експериментів зі смаками. Оскільки вона сама по собі нейтральна , їй можна надавати найрізноманітніші смакові звучання за допомогою приправ і соусів. У сьогоднішньому рецепті , наприклад , в ролі смакообразуючого елемента виступає соус на основі меленої солодкої паприки і обсмаженої цибулі.

До речі , соус з цієї страви відмінно підійде до стейків з яловичини або до смажених курячих грудок .
Інгредієнти на 4 порції:

  • 2-3 свинячі вирізки загальною вагою близько 800 г
  • 1 середня цибулина
  • 2 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 300 мл жирних вершків ( 22-30 %)
  • лимонний сік за смаком
  • відварна локшина з вершковим маслом для подачі

svinina-po-vengerski-1
Вирізку зачищаємо від плівок і зайвого жиру. Солимо й перчимо. Обсмажуємо на сильному вогні на рослинному маслі з усіх боків.
svinina-po-vengerski-2
Кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку до готовності, приблизно на 15-20 хвилин в залежності від розміру вирізок.
Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в сковороду цибулю. Смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 3-4 хвилин.
svinina-po-vengerski-3


Додаємо паприку і смажимо, помішуючи, ще одну хвилину.
svinina-po-vengerski-4
Вливаємо вершки і розмішуємо. Доводимо до кипіння і жаримо до злегка обволікаючої консистенції, близько 3-4 хвилин. Солимо за смаком.
svinina-po-vengerski-5
Взбиваємо блендером до однорідного стану.
svinina-po-vengerski-6
Ще раз прогріваємо соус, не доводячи до кипіння. Злегка приправляем за смаком лимонним соком. Готову вирізку нарізаємо на скибочки і подаємо з соусом і відварною локшиною, заправленою вершковим маслом.
svinina-po-vengerski
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.