Свиняча вирізка, фарширована інжиром

» » Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Свиняча вирізка, фарширована інжиром

Зі свинячої вирізки виходить соковите ніжне блюдо (в даному випадку не плутайте, вирізка – це не м’якоть, а ніжне м’ясо, вирізане уздовж поперекових хребців туші). Захотілося поекспериментувати і приготувати свинячу вирізку з інжиром. Адже інжир відмінно поєднується зі свининою, а так само з бараниною, яловичиною, індичкою … Чудово додати якісь горішки або твердий сир, але це вже інша історія … У процесі приготування важливо протримати належний час м’ясо в медово – імбирному маринаді. При запіканні, м’ясо головне не перетримати в духовці, інакше воно може вийти сухим. Смак у м’яса виходить пікантним кисло – солодким, а інжир додає не велику солодкість. Вирізку краще подавати на стіл відразу ж, так як після вторинного розігріву м’ясо стає сухуватим. Рецепт фаршированої свинячої вирізки нижче …
інгредієнти:

  • Лимонний сік свіжовичавлений – 1 столова ложка
  • Мед рідкий – 20 г
  • Розмарин сушений – 1 столова ложка (або свіжий)
  • Імбир тертий – 1 столова ложка
  • Інжир – 2-3 шт
  • Свиняча вирізка – 500 г

Свиняча вирізка, фарширована інжиром


Змішати в не великій чашці 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку, 20 г рідкого меду, 1 чайну ложку сухого розмарину і 1 столову ложку імбиру, натертого на дрібній тертці.
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
На рівній поверхні розстелити харчову плівку. Викласти на плівку по всій поверхні приготований маринад.
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Загорнути в плівку з имбирно – медовим маринадом свинячу вирізку. Прибрати в холодильник на 1 годину (можна залишити і на більший час).
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Поки вирізка маринується приготувати начинку. Інжир гарненько помити, обсушити, нарізати на шматочки середнього розміру. Якщо інжир великий, досить 2-х штук.
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Дістати вже промариновану свинячу вирізку. Гострим ножем по всій довжині м’яса зробити горизонтальний надріз, щоб не дорізаючи до кінця близько 1,5 см. М’ясо посолити, поперчити за смаком.
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Викласти в серединку м’яса шматочки інжиру.
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Краї м’яса зімкнути і обв’язати ниткою, щоб при запіканні начинка не випала (якщо начинка стирчить з м’яса, нічого страшного, так і має бути). Фаршировану свинячу вирізку з інжиром укласти на решітку, під грати поставити глибокий лист (для збору жиру). Надіслати свинячу вирізку в духовку, розігріту до 200 С градусів на 20-30 хвилин (якщо зверху почне горіти, накрийте верх пекарським папером або фольгою, глянсовою стороною вгору).
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Готовому м’ясу перед подачею дати відпочити 5-10 хвилин. Подавати запечену свинячу вирізку, фаршировану інжиром до столу, нарізавши попередньо великими шматочками.
Фарширована вирізка прекрасно поєднується з брусничним соусом. При бажанні, страву прикрасити зеленню і овочами.
Свиняча вирізка, фарширована інжиром
Смачного!

Свиняча вирізка, фарширована інжиром обновлено: Січень 31, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика