
Зі свинячої вирізки виходить соковите ніжне блюдо (в даному випадку не плутайте, вирізка – це не м’якоть, а ніжне м’ясо, вирізане уздовж поперекових хребців туші). Захотілося поекспериментувати і приготувати свинячу вирізку з інжиром. Адже інжир відмінно поєднується зі свининою, а так само з бараниною, яловичиною, індичкою … Чудово додати якісь горішки або твердий сир, але це вже інша історія … У процесі приготування важливо протримати належний час м’ясо в медово – імбирному маринаді. При запіканні, м’ясо головне не перетримати в духовці, інакше воно може вийти сухим. Смак у м’яса виходить пікантним кисло – солодким, а інжир додає не велику солодкість. Вирізку краще подавати на стіл відразу ж, так як після вторинного розігріву м’ясо стає сухуватим. Рецепт фаршированої свинячої вирізки нижче …
інгредієнти:
- Лимонний сік свіжовичавлений – 1 столова ложка
- Мед рідкий – 20 г
- Розмарин сушений – 1 столова ложка (або свіжий)
- Імбир тертий – 1 столова ложка
- Інжир – 2-3 шт
- Свиняча вирізка – 500 г
Змішати в не великій чашці 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку, 20 г рідкого меду, 1 чайну ложку сухого розмарину і 1 столову ложку імбиру, натертого на дрібній тертці.
На рівній поверхні розстелити харчову плівку. Викласти на плівку по всій поверхні приготований маринад.
Загорнути в плівку з имбирно – медовим маринадом свинячу вирізку. Прибрати в холодильник на 1 годину (можна залишити і на більший час).

Поки вирізка маринується приготувати начинку. Інжир гарненько помити, обсушити, нарізати на шматочки середнього розміру. Якщо інжир великий, досить 2-х штук.

Дістати вже промариновану свинячу вирізку. Гострим ножем по всій довжині м’яса зробити горизонтальний надріз, щоб не дорізаючи до кінця близько 1,5 см. М’ясо посолити, поперчити за смаком.

Викласти в серединку м’яса шматочки інжиру.

Краї м’яса зімкнути і обв’язати ниткою, щоб при запіканні начинка не випала (якщо начинка стирчить з м’яса, нічого страшного, так і має бути). Фаршировану свинячу вирізку з інжиром укласти на решітку, під грати поставити глибокий лист (для збору жиру). Надіслати свинячу вирізку в духовку, розігріту до 200 С градусів на 20-30 хвилин (якщо зверху почне горіти, накрийте верх пекарським папером або фольгою, глянсовою стороною вгору).

Готовому м’ясу перед подачею дати відпочити 5-10 хвилин. Подавати запечену свинячу вирізку, фаршировану інжиром до столу, нарізавши попередньо великими шматочками.
Фарширована вирізка прекрасно поєднується з брусничним соусом. При бажанні, страву прикрасити зеленню і овочами.

Смачного!
Leave a Reply