Свиняча корейка, запечена з прянощами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

Корейка — саме дієтичне і нежирне м’ясо свиняче. Разом з тим, його досить складно приготувати так, щоб готове блюдо не вийшло сухим. Крім тривалого тушкування та примастки різними соусами є такий варіант як запікання м’яса цілим шматком у фользі — в цьому випадку корейка готується у власному соку. Саме так ми її сьогодні і приготуємо.

Інгредієнти свинячої корейки на 6-8 порцій:

  • шматок свинячої корейки вагою близько 1,6 кг, з шаром жиру
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 1 ч.л. сушеного базиліка
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 10-12 бутонів гвоздики
  • 5-6 зубчиків часнику
  • сіль і перець за смаком

zapechennaya-koreika-s-pryanostyami-1

Приготування Свинячої корейки:

Часник нарізаємо пластинками. Паприку, базилік і сіль змішуємо з рослинним маслом.

У корейки з боку, вільної від жиру, робимо прорізи ножем вглиб.

zapechennaya-koreika-s-pryanostyami-2

Заштовхуємо в прорізи пластинки часнику.
Перевертаємо шматок. Нарізаємо жир сіточкою. Натираємо м’ясо пряно-масляною сумішшю з усіх боків. У прорізи в жирі вкладаємо бутони гвоздики.

 

zapechennaya-koreika-s-pryanostyami-3

Кладемо м’ясо в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку жиром вгору. Запікаємо 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 190 градусів і запікаємо до готовності м’яса, ще близько 1 год. Коли корейка готова, з проколу ножем випливає прозорий сік. Якщо у вас є термометр-голка, він повинен показувати внутрішню температуру шматка м’яса близько 70 градусів.

Готовій корейці даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо і подаємо.

zapechennaya-koreika-s-pryanostyami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.