
Несу вам ще один рецепт домашніх ковбасок – цього разу зі свинини з додаванням сушених білих грибів . Їх можна смажити в дома на сковороді або на решітці під час виїзду на природу. У першому випадку ковбаски добре гарнірувати рисом або картопляним пюре з додаємо соусу , який приводиться в рецепті. А в другому – загорнути в лаваш , доповнивши салатом зі свіжих овочів і зелені.
Інгредієнти на 12 штук (4-6 порцій) :
- 1,2 кг свинини ( окіст або лопатка )
- 50 г сушених білих грибів
- 1 середня цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст.л. зернистої гірчиці
- кишка – оболонка
- сіль і перець за смаком
Для соусу:
- 1 невелика цибулина
- 1 ч.л. діжонськой або інший гладкою гірчиці
- 200 мл жирних вершків ( 30 % і більше)
- сіль за смаком
Гриби заливаємо окропом і залишаємо на 1-2 години.
Свинину пропускаємо через м’ясорубку з найбільшими гратами.
Цибулю для ковбасок і розмочені гриби дрібно рубаємо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла, кладемо цибулю і гриби, смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо цибулю і гриби до фаршу. Туди ж кладемо гірчицю і натертий часник, солимо і перчимо за смаком.
Начиняємо кишку фаршем і формуємо ковбаски.
Проколюємо кожну в декількох місцях зубочисткою і смажимо до готовності.
Поки смажаться ковбаски, готуємо соус. Для цього дрібно рубаємо другу цибулину і обсмажуємо її на вершковому маслі до напівпрозорого стану, близько 5 хвилин.
Додаємо гірчицю і вершки, розмішуємо і уварюємо до загустіння. Солимо за смаком.
Подаємо ковбаски з рисом і соусом.
Смачного!
Leave a Reply