
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом ще однієї страви з азіатським мотивом. Тут використовується устричний соус і китайська скляна рисова локшина .
Смачно , просто і варіабельно – замість свинини цілком добре піде куряче філе , а замість солодкого перцю – стручкова квасоля і / або гриби ( печериці або щось таке ) . Локшину , втім , теж можна замінити на іншу за своїм смаком – наприклад , на яєчну .
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г свинячої вирізки
- 6 ст.л. устричного соусу
- 2 ч.л. дрібно нарубаного свіжого імбиру
- 2 зубчики часнику
- 2-3 гілочки кінзи
- 1 великий солодкий перець
- 200 г сухої рисової локшини
Вирізку очищаємо від жиру і плівок, нарізаємо на медальйони товщиною в палець.
Кладемо в миску, додаємо дрібно нарізаний імбир, часник і кінзу, а також 3 ст.л. устричного соусу.
Перемішуємо і залишаємо маринуватися в холодильнику близько години.

Солодкий перець нарізаємо соломкою.

Після закінчення години виймаємо м’ясо і злегка очищаємо від маринаду. Обсмажуємо на вогні трохи сильніше середнього до готовності з обох сторін, приблизно по 2 хвилини на сторону.

Перекладаємо на тарілку і зберігаємо медальйони теплими.
Локшину відварюємо в підсоленій воді по інструкції на упаковці. Промиваємо холодною водою і даємо стекти.
Солодкий перець кладемо в ту ж сковороду і обсмажуємо до м’яко хрусткого стану.
Додаємо локшину і решту 3 ст.л. устричного соусу. Перемішуємо і прогріваємо протягом пари хвилин.
Подаємо медальйони з локшиною.
Смачного!
Leave a Reply