Свинячі медальйони з виноградом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Свиные медальоны с виноградом

Неможливо не заглянути хоч ненадовго на сайт до Мімі. Вони все ще живуть на півострові Медок , у Франції. Кілька тижнів тому там була велика буря . Несподівано , після сонячних днів пішов проливний дощ у супроводі зухвалого вітру . У них відключили електрику. Адже ось , не тільки у нас це буває … Вони запалили свічки і озброїлися телефонами. ( Сама ходжу в темряві по вулиці , підсвічуючи собі телефоном. ) Звичайно ж , кудись зачіпали непотрібні при сонці плащі та капелюхи. Дорослі хвилювалися , а діти були в захваті – пригода , однако. Походили навколо будинку в гумовому взутті не по нозі , понатикались на собак і сіли пити чай і спостерігати стихію.

Вранці оцінили шкоди . Та й нічого особливого – кілька зламаних гілок , басейн весь в листках , кілька помідорних рослин загинуло . Електрики все ще не було. І можна б не пережити , але не працювала кавоварка , а чоловік Мімі любить каву більше, ніж чай. Через кілька годин світло дали.
Виявилося , що не скрізь природа милостиво обійшлася з людьми і рослинами. У друга сім’ї , Фабьена , зламалвся млин , правда « підлягає відновленню ». Зламалося кілька гарних плакучих верб. І … впав дзвін з церкви в Пойяк . Він приземлився на дах сусіднього будинку.
У суботу сімейство Мімі вирушило в Пойяк на ринок. Буря бурею , а обід за розкладом. Ринок вражав великою кількістю і якістю продуктів . Купили відмінний виноград і вирішили готувати свинину в кисло -солодкому соусі. Філе міньйон у них уже був. Міньйон по- французьки – « милий ». А раз милий , то що-небудь солодке потрібно додати .
Для того , щоб приготувати свинячі медальйони з виноградом , вам знадобиться:
на 4 порції:

  • 500 – 600 г свинячої вирізки (це і є філе міньйон ) , нарізати товщиною по 1,5 см
  • 1 невелика кисть винограду (краще без кісточок)
  • 2 / 3 склянки білого вина і ще 2 ст.л.
  • 2-3 цибулини шалот , дрібно нарізаних
  • трохи телятини
  • сіль і перець
  • потроху несолоного вершкового масла (2-3 ст.л.) і оливкового масла

Як приготувати свинячі медальйони з виноградом :
1.Обжарте дрібно порізану цибулю шалот на 1 ст.л. вершкового масла протягом 5 хв . на середньому вогні. Додайте вино і зменшіть вогонь. Тушіть , поки вино майже повністю вбереться в цибулю.
2.Виноград розріжте навпіл і вийміть насіння . ( Ось тому краще брати виноград без насіння. ) Додайте в цибулю виноград і ще 1 ст.л. масла. Посмажте 2 хв, поки виноград не стане глянсовим.
3.В іншій сковорідці підсмажте на оливковій олії свинину , попередньо посолити і поперчити її . Смажити потрібно 3-4 хв з кожного боку.
4.Філе зніміть . Залишки зішкребіть . Покладіть ½ ст.л. вершкового масла , дрібно порізану телятину , 2 ст.л. вина. Можна спробувати портвейн. Смажити все 2 хв на середньому вогні. Зменшіть вогонь , поверніть в сковорідку свинину , додайте суміш цибулі з виноградом потомите кілька секунд. І відразу ж подавайте.

236_05_09_2013_48
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.