Свинячі нирки по-Льєжськи

» » Свинячі нирки по-Льєжськи
Свинячі нирки по-Льєжськи

Я дуже люблю субпродукти і співчуваю тим , хто не їсть їх через якісь упередження. Я сама не люблю тільки легені – мені вони неприємні чисто тактильно , через губчасту структуру . А ось нирки – один з моїх улюблених продуктів з цього розряду. Сьогодні я хочу запропонувати вам бельгійське блюдо зі свинячих нирок. Якщо ви любите нирки так само, як люблю їх я , вам сподобається.

До речі , для приготування відмінно підійдуть і телячі нирки – у них навіть більш ніжний смак, ніж у свинячих .
Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 свинячі нирки , близько 180-200 г кожна
  • 50 г вершкового масла
  • 2 невеликі цибулини ( або 1 середня)
  • 6-7 ягід ялівцю
  • 50 мл джина
  • 300 мл курячого бульйону
  • 400 г сметани
  • сіль і перець за смаком
  • зелень для подачі

Свинячі нирки по Льєжськи
Кожну нирку розрізаємо навпіл уздовж. Наскільки можна, вирізаємо протоки і жир. Кожну половину розрізаємо на 3-4 шматочка.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Обсмажуємо нирки в декілька заходів до рум’яної скоринки з усіх сторін, приблизно по 3 хвилини на партію.
Свинячі нирки по Льєжськи
Перекладаємо бруньки на друшляк і даємо стекти жиру.
Протираємо сковороду, зменшуємо вогонь до середнього. Розтоплюємо в сковороді вершкове масло, кладемо дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин, до напівпрозорого стану.
Свинячі нирки по Льєжськи
Ягоди ялівцю розтираємо в ступці. Додаємо до цибулі і смажимо, помішуючи, ще півхвилини. Вливаємо джин і підпалюємо. Даємо алкоголю прогоріти (полум’я потухне само).
Свинячі нирки по Льєжськи
Додаємо бульйон і уварюємо вдвічі.
Свинячі нирки по Льєжськи
Додаємо сметану, солимо за смаком. Варимо до легкого загустіння. Повертаємо в сковороду нирки і тушкуємо до готовності на маленькому вогні, близько 10 хвилин (мені довелося перекласти в більш глибокий посуд).
Свинячі нирки по Льєжськи
Подаємо з картопляним пюре, посипаємо зеленню.
Свинячі нирки по Льєжськи
Смачного!

Свинячі нирки по-Льєжськи обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика