Смажена дорада в яйці з цукіні і айолі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогоднішній рецепт – доказ того, що навіть традиційно смажену в яйці рибу можна подати досить цікаво. У мене, правда, тут не зовсім традиційна дорада, але якщо ви купите філе тріски або минтая осудної якості, у вас вийде не менш смачно.
Плюс до всього, це практична інструкція із застосування базилікового айолі, рецептом якого я ділилася з вами не так давно. Айолі, до слова, зовсім не обов’язково повинен бути базиліковим.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 великих філе доради на шкірі
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 1 лимон
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. борошна
  • 1 цукіні вагою близько 400 г
  • базиліковий айолі

dorada-v-yaytse-s-tsukkini-1
З філе видаляємо залишившіся кістки, якщо вони є.
Кладемо в миску, додаємо сік половини лимона, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
dorada-v-yaytse-s-tsukkini-2
Яйця злегка збиваємо виделкою.
Цукіні нарізаємо брусочками товщиною близько 5-6 мм. Солимо і даємо постояти 5 хвилин. Потім зливаємо рідину що виділилася, додаємо в миску до цукіні 2 ст.л. борошна і перемішуємо.
dorada-v-yaytse-s-tsukkini-3


Рибу обвалюємо у борошні й мачаємо в яйце.
dorada-v-yaytse-s-tsukkini-4
Смажимо в двох боків до готовності на середньому вогні на рослинній олії, по 2-3 хвилини з кожного боку.
Цукіні невеликими партіями обсмажуємо у фритюрі до м’яко хрусткого стану.
dorada-v-yaytse-s-tsukkini-5
Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо рибу з айолі на подушці з цукіні. Гарніруємо лимоном.
dorada-v-yaytse-s-tsukkini
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.