
Сьогоднішній рецепт – доказ того, що навіть традиційно смажену в яйці рибу можна подати досить цікаво. У мене, правда, тут не зовсім традиційна дорада, але якщо ви купите філе тріски або минтая осудної якості, у вас вийде не менш смачно.
Плюс до всього, це практична інструкція із застосування базилікового айолі, рецептом якого я ділилася з вами не так давно. Айолі, до слова, зовсім не обов’язково повинен бути базиліковим.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 великих філе доради на шкірі
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 лимон
- 2 яйця
- 4 ст.л. борошна
- 1 цукіні вагою близько 400 г
- базиліковий айолі
З філе видаляємо залишившіся кістки, якщо вони є.
Кладемо в миску, додаємо сік половини лимона, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Яйця злегка збиваємо виделкою.
Цукіні нарізаємо брусочками товщиною близько 5-6 мм. Солимо і даємо постояти 5 хвилин. Потім зливаємо рідину що виділилася, додаємо в миску до цукіні 2 ст.л. борошна і перемішуємо.
Рибу обвалюємо у борошні й мачаємо в яйце.

Смажимо в двох боків до готовності на середньому вогні на рослинній олії, по 2-3 хвилини з кожного боку.
Цукіні невеликими партіями обсмажуємо у фритюрі до м’яко хрусткого стану.

Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо рибу з айолі на подушці з цукіні. Гарніруємо лимоном.

Смачного!
Leave a Reply