Смажена куряча печінка з фісташками і руколою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

А дам я вам рецепт швидкої страви. Швидкої і простої. В основі – вельми бюджетна куряча печінка, яка доповнюється пікантною руколою і дрібно нарубаними фісташками. Буржуйські фісташки тут відмінно замінюються мигдалем або волоським горіхом.
Якщо відкинути всю мішуру, то сама по собі така печінка – з цибулею і краплею бальзамічного оцту – буде смачною і з самим звичайним картопляним пюре.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг курячої печінки
  • 6-8 червоних цибулин невеликого розміру
  • 2 ст.л. топленого вершкового масла (або суміші звичайного вершкового з соняшниковою рафінованою олією)
  • сіль і перець за смаком
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 2 ч.л. цукру
  • 30 г очищених фісташок (по заміні горіхів див. В анотації)
  • пара жмень листя руколи

kurinaya-pechen-s-rukkoloi-1
Кожну цибулину розрізаємо на 6-8 часточок.
kurinaya-pechen-s-rukkoloi-2
У сковороді на невеликому вогні розігріваємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо до м’якості, близько 10 хвилин.
kurinaya-pechen-s-rukkoloi-4


Тим часом. Обробляємо печінку – зрізаємо жир і плівки. Нарізаємо на досить великі шматки, солимо і перчимо. Обвалююємо у борошні.
kurinaya-pechen-s-rukkoloi-3
Сковороду з готовою цибулею знімаємо з вогню.
В іншій сковороді на середньому вогні на рослинній олії в декілька заходів обсмажуємо до готовності печінку.
kurinaya-pechen-v-aziatskom-stile-2
Повертаємо на плиту сковороду з цибулею, збільшуємо вогонь до середньо сильного. Додаємо обсмажену печінку, цукор і оцет. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вимикаємо.
Кладемо печінку з цибулею на тарілку, посипаємо нарубаними горіхами, додаємо рукколу.
Подаємо з підсмаженим білим хлібом.
kurinaya-pechen-s-rukkoloi-6
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.