Смажена печінка свиняча: рецепти приготування у вині

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Жареная печень свиная: рецепты приготовления в вине 5

Смажену печінку може приготувати без проблем будь-яка починаюча господиня. Я люблю смажити у вині. Воно насичує блюдо, робить печінку м’якою і смачною. Крім того, це абсолютно натуральний продукт. Не бійтеся давати таку печінку дітям і дорослим. Смак вина буде відчуватися злегка, а блюдо танути в роті.

Інгредієнти:

  • печінка свиняча 500 гр.
  • Цибуля червона 3-4 шт.
  • Вино біле 125 мл.
  • масло рослинне за смаком
  • сіль за смаком

pecen-svinaa-1
Дістаємо обробну дошку, промиваємо під струменем води печінку і укладаємо туди. Використовувана печінка свиняча (рецепти приготування з нею мені подобаються більше), може бути замінена на яловичу. Акуратно зніміть плівку, зріжте всі прожилки, потім знову промийте. Наріжте на смужки. Кожна буде сантиметра два в товщину і приблизно п’ять у довжину. Покладіть шматки печінки в яку-небудь тарілку і відсуньте вбік.
pecen-svinaa-2
Далі на черзі ріпчаста цибуля. Готувати її потрібно, як і для будь-якого іншого блюда, тобто почистити, помити, нарізати на колечка. Потім розігрійте на плиті сковорідку з олією і засипте її туди.
pecen-svinaa-3


Смажити потрібно, помішуючи, щоб овоч став м’яким і обсмаженим з усіх боків. Це стандартна зажарка, з якою йде печінка свиняча. Рецепти приготування можуть включати морквину або ще що-небудь, але цибуля, на мій погляд, самий основний компонент.
pecen-svinaa-4
Нарізану печінку кладемо на сковороду. Буквально через півхвилини заливаємо білим вином. Тому важливо, щоб сковорідка була достатньої глибини. Смажити слід 15 хвилин. Повертайте шматочки, щоб вони стали рівномірного коричневого кольору. Перед тим, як вимкнути вогонь – посоліть. Гаряче блюдо подавайте з будь-яким гарніром, краще, якщо це буде картопляне пюре або макарони.
pecen-svinaa-gotovo
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.