Смажена свинина з п’ятьма китайськими спеціями

» » Смажена свинина з п’ятьма китайськими спеціями
Смажена свинина з п’ятьма китайськими спеціями

Є така чудова ароматна китайська суміш – 5 спецій. Вона складається з рівних частин бадьяна, кориці, насіння фенхелю, гвоздики і сичуаньского перцю. Сичуаньского перецю я поки у нас не виявила (до речі, якщо хтось знає підкажіть місця – буду дуже вдячна), тому суміш зробила із запашним перцем замість нього. Розумію, що аромат дещо інший, але тим не менш.
Блюдо смачне і ароматне. Відмінно поєднується з рисом і різними варіаціями локшини – пшеничної, рисової, соєвої, гречаної. До речі, ви можете замінити свинину на курку або яловичину – це теж буде дуже смачно.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г свинячої вирізки
  • 2 стебла селери
  • 1 велика цибулина (у мене 3 дрібних)
  • 4 зубчики часнику
  • 1 невеликий перчик чилі
  • 1 ч.л. суміші 5 спецій (див. анотацію)

Для соусу:

  • 3 ст.л. білого вина
  • 3 ст.л. темного соєвого соусу
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. устричного соусу (якщо немає – замінюємо аналогічним об’ємом соєвого, при цьому змінюється смак, але не критично)
  • 2 ч.л. картопляного крохмалю (або вдвічі більше кукурудзяного)

Смажена свинина з пятьма китайськими спеціями


Вирізку зачищаємо від жиру і плівок. Нарізаємо на невеликі тонкі шматочки.
Селеру нарізаємо на тонкі скибочки по діагоналі. Цибулю нарізаємо на 8-12 часточок в залежності від розміру цибулин.
Змішуємо всі інгредієнти для соусу.
Смажена свинина з пятьма китайськими спеціями
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру, смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану, приблизно 3 хвилини.
Смажена свинина з пятьма китайськими спеціями
Перекладаємо на тарілку. Збільшуємо нагрів до сильного.
У кілька партій обсмажуємо до золотистого кольору м’ясо, по хвилині на партію. Шматочків в сковороді не повинно бути занадто багато, інакше м’ясо буде не смажитися, а тушкуватись у власному соку.
Смажена свинина з пятьма китайськими спеціями
Все обсмажене м’ясо повертаємо в сковороду.
Дрібно рубаємо перчик і часник.
Смажена свинина з пятьма китайськими спеціями
Додаємо в сковороду до м’яса разом з сумішшю спецій. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо соус і готуємо до загустіння, ще 1-2 хвилини. При необхідності додаємо за смаком лимонний сік. Посипаємо дрібно посіченою зеленою цибулею і подаємо.
Смажена свинина з пятьма китайськими спеціями
Смачного!

Смажена свинина з п’ятьма китайськими спеціями обновлено: Лютий 6, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика