
Є така чудова ароматна китайська суміш – 5 спецій. Вона складається з рівних частин бадьяна, кориці, насіння фенхелю, гвоздики і сичуаньского перцю. Сичуаньского перецю я поки у нас не виявила (до речі, якщо хтось знає підкажіть місця – буду дуже вдячна), тому суміш зробила із запашним перцем замість нього. Розумію, що аромат дещо інший, але тим не менш.
Блюдо смачне і ароматне. Відмінно поєднується з рисом і різними варіаціями локшини – пшеничної, рисової, соєвої, гречаної. До речі, ви можете замінити свинину на курку або яловичину – це теж буде дуже смачно.
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г свинячої вирізки
- 2 стебла селери
- 1 велика цибулина (у мене 3 дрібних)
- 4 зубчики часнику
- 1 невеликий перчик чилі
- 1 ч.л. суміші 5 спецій (див. анотацію)
Для соусу:
- 3 ст.л. білого вина
- 3 ст.л. темного соєвого соусу
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. устричного соусу (якщо немає – замінюємо аналогічним об’ємом соєвого, при цьому змінюється смак, але не критично)
- 2 ч.л. картопляного крохмалю (або вдвічі більше кукурудзяного)
Вирізку зачищаємо від жиру і плівок. Нарізаємо на невеликі тонкі шматочки.
Селеру нарізаємо на тонкі скибочки по діагоналі. Цибулю нарізаємо на 8-12 часточок в залежності від розміру цибулин.
Змішуємо всі інгредієнти для соусу.
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру, смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану, приблизно 3 хвилини.
Перекладаємо на тарілку. Збільшуємо нагрів до сильного.
У кілька партій обсмажуємо до золотистого кольору м’ясо, по хвилині на партію. Шматочків в сковороді не повинно бути занадто багато, інакше м’ясо буде не смажитися, а тушкуватись у власному соку.

Все обсмажене м’ясо повертаємо в сковороду.
Дрібно рубаємо перчик і часник.

Додаємо в сковороду до м’яса разом з сумішшю спецій. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо соус і готуємо до загустіння, ще 1-2 хвилини. При необхідності додаємо за смаком лимонний сік. Посипаємо дрібно посіченою зеленою цибулею і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply