Смажена тріска з томатно-грибним соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Пропоную вам ще один швидкий варіант приготування риби – на все про все при певній моторності йде близько 20-25 хвилин.Для цієї страви підійде будь-яка біла риба – як морська , так і річкова . Більше того: соус з цього рецепта можна цілком успішно використовувати для пасти – вийде цілком собі непоганий вегетаріанський (він же пісний ) варіант їжі.

На гарнір підійде картопляне пюре – або чисте , або навпіл з селерою або брокколі , – а також рис.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 800 г філе тріски
  • 3 середніх помідора
  • шматок цибулі порею ( біла частина )
  • 250 г печериць
  • 1 зубчик часнику
  • 1 лимон
  • 100 мл білого сухого вина
  • пара гілочок базиліка
  • сіль і перець за смаком

zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-1
Цибулю нарізаємо півкільцями, гриби – пластинками.
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-2
Помідори надрізаємо навхрест, на півхвилини опускаємо в окріп, потім зливаємо і обдаємо холодною водою. Знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо кубиками.
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-4


У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і гриби і смажимо, помішуючи, близько 3-4 хвилин.
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-3
Додаємо томати. Готуємо ще 1-2 хвилини.
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-5
Вливаємо вино і готуємо 3 хвилини, до випаровування запаху алкоголю. Додаємо сіль за смаком, а також базилік і цедру лимона, перемішуємо і вимикаємо.
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-6
Рибу солимо і перчимо. Смажимо до готовності на середньому вогні, приблизно по 5 хвилин на сторону (часу може піти трохи менше або трохи більше в залежності від товщини шматка).
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom-7
Подаємо рибу з гарніром, полив соусом. Плюс часточка лимона.
zharenaya-treska-s-gribnym-sousom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.