Смажені баклажани з помідорами

» » Смажені баклажани з помідорами
Смажені баклажани з помідорами

Баклажани широко використовуються на наших кухнях. З них можна приготувати безліч смачних , а також корисних страв. Найпоширеніший метод приготування баклажан це жарка . Сьогодні б хотілося розповісти , як приготувати смажені баклажани з помідорами. Це відмінне поєднання продуктів створює ідеальний тандем , де поєднуються смаки , кольори і аромати , а для більшої ароматності в блюдо доданий часник , що робить закуску ще більш пікантною . Мало хто знає , що міститься в баклажанах калії допомагає вивести зайву рідину з організму , також вони підвищують рівень гемоглобіну в крові , що важливо для дітей і вагітних жінок. А ще за рахунок того , що в баклажанах міститься мінімум калорій , цей продукт можуть собі дозволити люди , що мають зайву вагу. І так , приступимо до приготування .

Для того щоб приготувати смажені баклажани з помідорами вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани (свіжі середні ) – 5 штук ,
  • помідори (свіжі дрібні ) – 5 штук ,
  • часник – 4 – 5 зубчиків ,
  • майонез або сметана – 100 грам ,
  • рослинне масло для смаження ,
  • свіжа зелень кропу і петрушки по 0,5 пучка ,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Правильне приготування смажених баклажанів з помідорами
Для початку промиємо й наріжемо колечками баклажани , кільця повинні бути товщиною близько 1,5 см. Потім перекладаємо баклажани в глибоку каструлю і заливаємо водою , рясно солимо і залишаємо на 30 – 60 хвилин. За цей час з баклажана вийде вся гіркота.
Поки баклажани відмокають ми приготуємо часниково – сметанний або майонезний соус. Для цього в маленьку миску перекладаємо майонез або сметану , додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком ( у випадку зі сметаною) . Також потрібно додати часник , пропущений через чесникодавку . Все перемішуємо .
Помідори нарізаємо тонкими кружальцями. Зелень промиваємо і рубаємо дрібно .
Витягуємо баклажани з води і злегка віджимаємо . Тепер вам потрібно буде обсмажити баклажани на попередньо розігрітій сковорідці з олією. Обсмажуємо кожен кружок з двох боків до золотистого кольору. Потім перекладаємо баклажани на паперовий рушник , щоб вбралося зайва олія. Обсмажені баклажани розкладаємо на плоске блюдо. Зверху викладаємо часниковий соус , поверх соусу скибочки помідорів. І все щедро посипаємо рубаною зеленню. Охолоджуємо закуску , яка також може виступати в якості другої страви і подаємо на стіл.

Смажені баклажани з помідорами
Приємного апетиту!

Смажені баклажани з помідорами обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика