Смачна смажена картопля з цибулею: 18 домашніх рецептів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Вкусная жареная картошка с луком: 18 домашних рецептов 1

Смажена картопля без цибулі? Та не може такого бути, скажете ви і будете абсолютно праві. Смажена картопля з цибулею – чудовий гарнір, але може подаватися і як самостійне блюдо, особливо з соліннями. А щоб вона завжди виходила у вас рум’яною і апетитною, прислухайтеся до наших рекомендацій.

Секрети приготування

Перш ніж чистити картоплю, ретельно вимийте її щіткою, а очистивши, кладіть в холодну воду, щоб вона не темніла на повітрі. Проте довго тримати очищену картоплю у воді не варто, інакше вона втратить багато корисних речовин.

Щоб на картоплі при смаженні утворилася рум’яна кірочка, її потрібно, витягши з води, обсушити.

Солити картоплю потрібно в самому кінці, інакше вона буде розсипатися і вбирати занадто багато жиру.

Нарізану картоплю потрібно викладати на сильно розігріту сковороду з маслом / жиром, щоб на ній відразу почала утворюватися піджарена корочка, і відразу ж перемішати її лопаткою, щоб картопля рівномірно покрилася маслом, а потім зменшити вогонь до середнього.

Якщо накрити сковорідку кришкою, то скибочки картоплі вийдуть зверху підсмажені, а всередині ніжними.

В процесі смаження картоплю треба кілька разів акуратно перевернути лопаткою, щоб не деформувати скибочки і щоб вона прожарювалась рівномірно.

Смажити картоплю треба на сковороді з товстим дном. Найзручніше використовувати сковороду з непригарним покриттям.

Найкраще смажити картоплю на рослинній олії, при бажанні можна додати трохи масла. Смажити на одному вершковому маслі не рекомендується, оскільки воно швидко починає підгорати.

Краще не використовувати тваринні жири (свинячий, яловичий, курячий), так як картопля їх активно вбирає і виходить занадто жирною. На жаль, не можна точно сказати, скільки часу смажиться картопля, оскільки це залежить від сорту. Тому перевіряйте її старим дідівським способом – просто проткніть ножем. А тепер перейдемо безпосередньо до рецептів. Ви дізнаєтеся, як з мінімумом інгредієнтів можна приготувати смачну смажену картоплю з цибулею різними способами.
Смажена картопля в казані з цибулею
Вкусная жареная картошка с луком

Незрівнянно смачна картопля з цибулею, часником і зеленню. Завдяки великій кількості масла вона виходить з рум’яною скоринкою, завдяки сметані – ніжною, а завдяки часниковій зелені набуває насичений аромат. Тільки врахуйте: тримати картоплю в казані, в олії не варто, це зіпсує смак. Тому їсти її потрібно відразу ж після приготування.

Щоб приготувати смажену картоплю в казані з цибулею, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 головки цибулі,
  • 4 зубчики часнику,
  • 1 пучок кропу і петрушки,
  • 0,5 пучка зеленої цибулі,
  • 150 мл рослинного масла,
  • 100 г сметани (за бажанням),
  • сіль,
  • перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування смаженої картоплі в казані з цибулею.

Картоплю вимийте, очистіть і крупно наріжте (середню картоплину на 2-3 частини). Зазвичай ми складаємо очищену картоплю у воду, щоб вона не обвітрилася, тут же її потрібно викласти в миску без води або просто обсушити перед смаженням паперовими серветками. У казані розжарити рослинне масло (трохи олії залиште для зелені) і закладіть всю картоплю. Відразу ж перемішайте її, щоб всі шматки рівномірно вкрилися маслом, і смажте на середньому вогні, періодично помішуючи. Наріжте цибулю великими півкільцями. Кріп і петрушку промийте і нарубайте, часник подрібніть і змішайте все в мисочці. Посоліть, поперчіть і залийте маслом, що залишилося, щоб заправка настоялась, поки картопля смажиться. Зелену цибулю також наріжте окремо. Коли на картоплі з’явиться апетитна золотава скоринка, засипте в неї ріпчасту цибулю, перемішайте і смажте ще хвилини 3. Потім посипте зеленою цибулею, влийте суміш зелені і часнику (разом з маслом), перемішайте і полийте поверх сметаною. Смажте ще хвилин 5, а потім вимкніть вогонь, шумівкою перекладіть картоплю на блюдо, щоб масло залишилося в казані, і подавайте на стіл. Смачного!
Смажена картопля з цибулею та кропом
Дуже смачна картопелька, з цибулькою і кропом, нарізана соломкою, виглядає надзвичайно апетитно. Відмінний гарнір до м’яса, риби, сосисок, консервам, загалом, чого завгодно, що їдять на друге. А можна подати її і як самостійне блюдо, теж відмінно піде, особливо з салатами або соліннями.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею та кропом, вам знадобиться:

  • 400 г картоплі,
  • 50 г цибулі,
  • 0,5 пучка кропу,
  • сіль за смаком,
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею та кропом.

Очищену картоплю наріжте соломкою. Розігрійте на сковороді на сильному вогні олію, засипте картоплю і перемішайте її. Накрийте кришкою сковороду, зменшіть вогонь до середнього і смажте хвилин 10, час від часу перемішуючи картоплю, щоб вона рівномірно присмажилася. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями або як вам більше подобається. Посипте картоплю цибулею, перемішайте і продовжуйте смажити, вже не накриваючи кришкою. Тим часом вимийте кріп, обсушіть і дрібно нарубайте його. Коли картопля буде практично готова, посоліть її, посипте кропом, перемішайте і вимкніть вогонь. Накрийте кришкою сковороду, дайте картоплі постояти хвилин 5, а потім відразу подавайте на стіл.

Смачного!
Смажена картопля на салі з цибулею
Картопля, смажена на салі, – класичне блюдо російської та української кухні. Можна використовувати свіже сало, а можна і солоне, нашпиговане часником і присипане червоним перцем. Ці прянощі додадуть картоплі і особливий смак, і незрівнянний аромат. Страва дуже ситна, але якщо жиру з сала витопиться занадто багато, то картопля вийде занадто важкою для шлунка. Така дивовижно смачна смажена картопля зі шкварками стане ситною вечерею для всієї родини, а шкварки чудово замінять м’ясо або ковбасу.

Щоб приготувати смажену картоплю на салі з цибулею, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 головки цибулі,
  • свіже або солоне сало,
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком,
  • трохи рослинного масла.

Спосіб приготування смаженої картоплі на салі з цибулею.

Картоплю вимийте, очистіть, обсушиіть і наріжте так, як вам подобається: скибочками, кружальцями, часточками і т.п. Сало наріжте невеликими брусками і викладіть на розпечену сковороду, підсмажте до шкварок, щоб витопився жир. Смажте акуратно, так як від сала можуть бути бризки. Залежно від того, скільки сала ви поклали, скільки жиру з нього витопиться, додайте трохи рослинного масла. Картопля не повинна плавати в жирі, інакше вона вийде занадто важкою для шлунка. Коли шкварки підрум’яняться і як слід прожаряться, викладіть на сковороду нарізану картоплю і гарненько перемішайте. Смажте на досить сильному вогні, пару раз переверніть і накрийте кришкою, вогонь зменшіть до середнього. Коли картопля придбає золотистий відтінок, посипте її нашинкованою цибулею і переверніть, щоб цибуля опинилася внизу. Через 3-4 хвилини посоліть і перемішайте. Вимкніть вогонь і відкрийте кришку, дайте картоплі трохи постояти і подавайте на стіл.

Смачного!
Смажена картопля по-селянськи з цибулею
Страва, на перший погляд, проста і нехитра, але яка смачна! Великі рум’яні скибочки картоплі так і просяться в рот! Особливо смачна виходить молода картопля, підсмажена таким способом. Її можна взагалі не чистити, а просто ретельно вимити і розрізати навпіл.

Щоб приготувати смажену картоплю по-селянськи з цибулею, вам знадобиться:

  • картопля,
  • цибуля,
  • часник,
  • сіль і чорний мелений перець,
  • соняшникова олія (все – за смаком),
  • кріп (для подачі).

Спосіб приготування смаженої картоплі по-селянськи з цибулею.

Очищену картоплю наріжте великими скибочками, викладіть на сковороду з розпеченою олією і перемішайте. Смажте на досить сильному вогні, поки скибочки не підрум’яняться, потім посипте цибулею, порізаною півкільцями, і дрібно посіченим часником. Зменшіть вогонь до середнього і смажте до готовності, періодично перемішуючи картоплю для рівномірного прожарювання. Хвилин за 5 до кінця приготування посоліть і поперчіть за смаком, ще раз перемішайте. Готову смажену картоплю розкладіть по порційних тарілках і при бажанні посипте дрібно нарізаним кропом. Смачного!
Смажена картопля з грибами та цибулею
Картопля з грибами та цибулею – класичне поєднання. У яких тільки видах їх не готують: і смажать, і тушкують, і запікають, і використовують як начинку для пирогів. Ми ж візьмемо самий, напевно, популярний спосіб – жарку. Єдина незручність – що вам знадобиться дві сковороди, але повірте, воно того варте. Що стосується грибів, то вони можуть бути самі різні – і свіжі лісові, і магазинні, печериці, наприклад. Зі свіжими доведеться трохи повозитися: ретельно промити, а потім відварити. А от з печерицями жодних проблем: вимили, нарізали – і на сковорідку! Смачно і ситно буде і в тому, і в іншому випадку.

Щоб приготувати смажену картоплю з грибами та цибулею, вам знадобиться:

  • 8 картоплин,
  • 2-3 головки цибулі,
  • 400-500 г свіжих грибів,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • рослинна олія,
  • зелень для подачі (за бажанням).

Спосіб приготування смаженої картоплі з грибами та цибулею.

Лісові гриби ретельно промийте та відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла вся вода. Цибулю наріжте півкільцями, обсмажте до золотистого кольору, додайте гриби і підсмажте все разом до готовності. Тим часом на іншій сковороді підсмажте на олії картоплю, нарізану скибочками. В кінці смаження посоліть і поперчіть картоплю за смаком, перекладіть до неї гриби з цибулею, перемішайте і дайте потомитися на повільному вогні хвилин 5. Розкладіть картоплю з грибами по порційних тарілках і при бажанні посипте її нарубаною зеленню. Смачного!
Смажена картопля з ковбасою і зеленою цибулею
Здавалося б, що може бути простіше, ніж смажена картопля з ковбасою! Але багатьом холостякам не відразу вдалося осилити цю премудрість: то вогонь дуже сильний зроблять, і картопля зверху підгорить, а всередині залишиться сирою, то масла занадто багато наллють, так що картопля в ньому плаває … Загалом, навіть це немудре блюдо вимагає певного досвіду, так що прислухайтеся до наших порад (див. вище). Що стосується ковбаси, то її кількість і спосіб приготування залежать від вашого смаку. Якщо вам потрібна просто гаряча ковбаса, то її можна закинути прямо в картоплю. Але більш смачною ковбаса вийде, якщо нарізати її брусочками або полукружками і підсмажити в мінімальній кількості масла на іншій сковорідці. Тоді від піджаристої картоплі та ковбаси неможливо буде відірвати не те що погляд, але і вилку!

Щоб приготувати смажену картоплю з ковбасою і зеленою цибулею, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі,
  • 150-200 г вареної / копченої ковбаси,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • рослинна олія,
  • 0,5 пучка зеленої цибулі.

Спосіб приготування смаженої картоплі з ковбасою і зеленою цибулею.

Очищену картоплю, нарізану тонкими скибочками, викладіть в розпечену олію і обсмажте на середньо-сильному вогні хвилин 10-15, регулярно перемішуючи. Після появи рум’яної скоринки зробіть вогонь менше, посипте картоплю цибулею, порізаною півкільцями, і накрийте сковороду кришкою. Нарізану ковбасу можна підсмажити на окремій сковорідці або викласти прямо до картоплі і смажити разом до готовності. Солити і перчити картоплю потрібно в кінці. При подачі посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!
Смажена картопля з цибулею в соняшниковій олії
Ну що сказати про смажену картоплю? У нашій сім’ї немає іншого такого блюда, яке ми могли б їсти щодня. Бо не набридає! Навіть при однаковому складі інгредієнтів ця страва може вийти різною, все залежить, по-перше, від сорту картоплі, а по-друге, як її нарізати: скибочками або кружальцями, брусочками або соломкою, а молоду так і зовсім, не очищаючи, навпіл. Масло теж має значення. Магазинне, рафінована олія, з нейтральним смаком – це зовсім не те, що справжнє сільське, із запаморочливим ароматом! Якщо роздобуде таке масло, не відмовте собі в задоволенні підсмажити картоплю з цибулею, це буде щось!

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею в соняшниковій олії, вам знадобиться:

  • картопля,
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі,
  • сіль за смаком,
  • 1-2 зубчики часнику,
  • рослинна олія.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею в соняшниковій олії.

Очистіть картоплю і наріжте її так, як вам більше подобається. Гарненько розігрійте на сковорідці олію, викладіть в неї картоплю і відразу ж перемішайте, щоб масло рівномірно її покрило. Накрийте сковорідку кришкою і смажте на середньому вогні, час від часу акуратно перевертаючи картоплю лопаткою. Слідкуйте, щоб картопля не підгоріла, але лити багато масла теж не варто, тоді вона вийде дуже жирною. Коли картопля покриється рум’яною скоринкою, киньте в неї цибулю, нарізану півкільцями. Соліть в самому кінці. Разом з сіллю додайте часник, пропущений через чеснокодавку. Вимкніть вогонь і дайте картоплі настоятися і просочитися часниковим ароматом хвилин 5. Приємного апетиту!
Смажена картопля з цибулею і копченою ковбасою
Смажена картопля хороша і сама по собі, особливо з салатом або соліннями, а вже з копченою ковбасою це буде взагалі їжа богів! Така смачна і ситна вечеря напевно сподобається всім членам вашої родини.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею і копченою ковбасою, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 200-250 г копченої ковбаси,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • сіль,
  • 2 зубчики часнику,
  • рослинна олія.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею і копченою ковбасою.

Очистіть картоплю і наріжте так, як ви любите, – брусочками, кружками, скибочками, соломкою. У добре розігріте рослинне масло всипте картоплю, помішайте її лопаткою і смажте під кришкою на середньому вогні, регулярно її перевертаючи, тоді картопля рівномірно покриється підсмаженою скоринкою. Наріжте цибулю півкільцями, в середині готування всипте її в картоплю і перемішайте. Копчену ковбасу наріжте невеликими шматочками (знову-таки кружками або брусочками), а далі можна або змішати її з підготовлюваною картоплею, або обсмажити на окремій сковорідці з мінімальною кількістю рослинної олії або взагалі без неї, якщо ви любите сильно піджаристу ковбасу. У самому кінці смаженні посоліть картоплю, посипте її часником, пропущеним через чеснокодавку, додайте ковбасу, обсмажену окремо, вимкніть вогонь і залиште картоплю хвилин на 5 настоюватися під кришкою. Смачного!
Смажена картопля з цибулею і вершковим маслом
Картоплю зазвичай смажать на олії, оливковій або частіше соняшниковій. А що якщо підсмажити її на вершковому маслі? Смак вийде іншим, більш насиченим, картопля буде ніжніша і ароматніша. Однак у вершкового масла є один серйозний недолік – воно швидко починає горіти, а замість піджареної скоринки виходить підгоріла. Можна, звичайно, використовувати топлене масло, але далеко не всім подобається його дещо специфічний запах і смак. Якщо вже вам дуже хочеться картоплю на вершковому маслі, візьміть її суміш з рослинним – тоді й картопля не згорить, і смак буде чудовий.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею і вершковим маслом, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • сіль,
  • рослинне і вершкове масло в довільній пропорції.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею і копченою ковбасою.

Очистіть картоплю, наріжте її не надто товстими кружечками або не дуже великими брусочками. На сковороді розжарити рослинне масло, додайте в нього вершкове, дочекайтеся, поки воно розтане, перемішайте і всипте картоплю. Перемішайте, щоб кожна скибочка картоплі покрилася сумішшю масла, і смажте на середньому вогні, час від часу акуратно перемішуючи картоплю. За бажанням сковороду можна накрити кришкою. Коли картопля дійде до напівготовності, всипте нарізану півкільцями цибулю і знову перемішайте. Солити картоплю слід в самому кінці. Смачного!
Смажена картопля з цибулею і сметаною
Рецепт вкрай простий, але результат – просто незрівнянний! Такої ніжної картоплі ви напевно ще не пробували, а вся справа в сметані. Краще всього використовувати розсипчасту картоплю, вона і готується швидше, і виходить більш ніжною.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею і сметаною, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 150 г ріпчастої цибулі,
  • 2 ст.л. рослинного масла,
  • 100 мл води,
  • 100 г сметани,
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком,
  • зелень – за бажанням.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею і копченою ковбасою.

Очищену картоплю наріжте на шматочки середньої величини і викладіть на сковорідку з розігрітою олією. Перемішайте і обсмажте на сильному вогні протягом декількох хвилин, щоб картопля, що називається, «схопилася». Потім посипте картоплю цибулею, порізаною кубиками, перемішайте і обсмажте все разом на сильному вогні ще хвилин 5. У мисочку викладіть сметану, влийте воду, покладіть сіль і перець і все перемішайте. Залийте картоплю цією сумішшю, накрийте кришкою і потім на маленькому вогні хвилин 20-30 до готовності (час залежить від сорту картоплі). При подачі можна за бажанням посипати рубаною зеленню. Смачного!
Смажена картопля з цибулею і часником
Якщо ви любите ароматну смажену картопельку, то цей рецепт – саме те, що вам потрібно. І нехай вас не бентежить присутність в рецепті і цибулі, і часнику, кожен з них вносить свою нотку смаку та аромату. Часник, пройшовши термічну обробку, втрачає свій ядрений смак, а ось картопля набуває дуже цікавий смаковий відтінок.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею і часником, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • 3 зубчики часник,
  • сіль,
  • рослинна олія,
  • зелень – за бажанням.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею і часником.

Очищену картоплю нарізаємо великими брусочками і викладаємо на сковорідку в добре розігріте рослинне масло. З маслом переборщувати не варто, інакше картопля вийде дуже жирна. Відразу ж перемішуємо, щоб картопелька схопилася, потім зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і смажимо, час від часу перемішуючи картоплю. Тим часом нарізаємо цибулю півкільцями і в середині готування змішуємо її з картоплею. Часник пропускаємо через чеснокодавку і в самому кінці, коли будемо солити картоплю, рівномірно перемішуємо з картоплею. Буквально через пару хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо картоплю ще хвилини на 3-4, щоб вона як слід просочилася ароматом. При подачі можна посипати дрібно нарубаною зеленню. Смачного!
Смажена картопля з цибулею в мультиварці
Приготування в мультиварці має цілий ряд переваг, у тому числі і при приготуванні картоплі. Перш за все, вам не доведеться стояти над плитою, щоб картопля не згоріла. До того ж смак картоплі, підсмаженої в мультиварці, ближче до печеної, але з такою ж золотистою рум’яною скоринкою, з таким же ароматом, що і на сковорідці, тільки смак ніжніший.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею в мультиварці, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 100 г ріпчастої цибулі,
  • 3 зубчики часник,
  • 1 ст. рослинного масла,
  • 50 г вершкового масла,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • спеції – за смаком.

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею в мультиварці.

Очищену картоплю нарізаємо великими шматочками будь-якої форми. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, закладаємо картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і перемішуємо. Встановлюємо режим «Випічка» або «Жарка / овочі» на 20 хвилин. Коли ця програма завершиться, додаємо цибулю, нарізану півкільцями, перемішуємо і встановлюємо той же режим ще на 20 хвилин. По завершенні програми мультиварку відключаємо, додаємо вершкове масло, перемішуємо і даємо постояти ще 5 хвилин. Потім гарячим подаємо на стіл, за бажанням можна посипати свіжою зеленню. Смачного!
Смажена картопля з морквою і цибулею в духовці
Смаженою картоплею з цибулею нікого не здивуєш, але сьогодні ми додамо до неї ще й морквину. Картопля вийде ще смачніше. Спосіб приготування смаженої картоплі теж не зовсім звичайний – в духовці, але картопля виходить такою-ж рум’яною і апетитною, що і на сковороді.

Щоб приготувати смажену картоплю з морквою і цибулею в духовці, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі,
  • 2 морквини середнього розміру,
  • 4 ст.л. свинячого жиру,
  • сіль,
  • чорний мелений перець – за смаком,
  • зелень – за бажанням.

Спосіб приготування смаженої картоплі з морквою і цибулею в духовці.

Для приготування смаженої картоплі в духовці знадобиться сковорода або жаровня, яку можна ставити в духовку. Розігрійте духовку до 200 ° C. Спочатку на плиті розтопіть 2 ст. ложки жиру, викладіть картоплю, нарізану соломкою, і перемішайте. Помістіть сковороду в духовку і смажте, кожні 10 хвилин перевертаючи її. Коли картопля, як кажуть, схопиться і стане трохи м’якше, додайте ще 1 ст. ложку жиру і цибулю, нарізану соломкою, а хвилин через 10 – жир, що залишився і натерту на крупній тертці моркву. Не забувайте перемішувати картоплю. Готову картоплю відразу ж подавайте на стіл, при бажанні можна присипати її зеленню. Смачного!
Смажена картопля з м’ясом і цибулею
Якщо на гарнір до м’яса подають смажену картоплю, то смажать її, як правило, окремо. Ми ж приготуємо все разом. Картопля при такому способі приготування виходить ще смачніша. Для цієї страви найкраще брати птицю або свинину, так як вони готуються досить швидко. Відмінний варіант для сімейного обіду або вечері.

Щоб приготувати смажену картоплю з м’ясом та цибулею, вам знадобиться:

  • 150-200 г свинини або курятини,
  • 600 г картоплі,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • сіль,
  • перець,
  • рослинна олія.

Спосіб приготування смаженої картоплі з м’ясом і цибулею.

Дуже важливо правильно нарізати м’ясо: це повинні бути тонкі скибочки товщиною не більше 3-4 мм. Викладіть їх в розігріте рослинне масло і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки. Потім додайте нарізану картоплю, обсмажте все разом хвилин 10, посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і смажте до готовності на невеликому вогні. Не забувайте кожні 5-7 хвилин перевертати картоплю. В середині готування додайте цибулю, нарізану півкільцями або кубиками. При подачі картоплю з м’ясом можна посипати зеленню. Смачного!
Смажена картопля з яйцями і з цибулею
Дуже оригінальний рецепт смаженої картоплі, де є свої тонкощі приготування. Якщо зазвичай ми перевертаємо картоплю по частинах, то тут потрібно постаратися перевернути її пластом, як млинець, щоб піджаристою стороною вона вся опинилася зверху. Тоді скибочки картоплі не розламати і не раскрошити. Таку картоплю цілком можна віднести до категорії страв економ-класу, адже вона виходить виключно смачною при мінімумі інгредієнтів, без м’яса та ковбаси.

Щоб приготувати смажену картоплю з яйцями і цибулею, вам знадобиться:

  • 6-8 невеликих картоплин,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 2 зубки часнику,
  • 2 яйця,
  • сіль,
  • свіжа або сушена зелень,
  • рослинна олія.

Спосіб приготування смаженої картоплі з м’ясом і цибулею.

Очищену картоплю наріжте соломкою і киньте в добре розігріте рослинне масло. Перемішайте і смажте на середньому вогні, але більше не перевертайте – це потрібно буде зробити, коли картопля гарненько підрум’яниться знизу. Цибулю наріжте кубиками і, коли перевернете картоплю, посипте її цибулею. У мисочці змішайте часник, пропущений через чеснокодавку, з яйцями і подрібненою зеленню, можна злегка присолити. Картоплю посоліть і залийте часниково-яєчною сумішшю. Тепер картоплю можна накрити кришкою і, коли інша сторона підсмажиться, перемішати. Подавати на стіл відразу ж. Смачного!
Смажена картопля з печерицями та цибулею
Картопля з грибами – класика жанру, а от спосіб приготування дещо відрізняється від звичного. Найчастіше картоплю і гриби смажать окремо, а потім з’єднують, але ми будемо смажити все разом.

Щоб приготувати смажену картоплю з печерицями та цибулею, вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 600 г печериць,
  • 300 г ріпчастої цибулі,
  • сіль,
  • рослинна олія,
  • зелень (за бажанням).

Спосіб приготування смаженої картоплі з печерицями та цибулею.

Цибулю наріжте невеликими кубиками або півкільцями, гриби – невеликими скибочками. Розігрійте рослинне масло і підсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору, потім додайте гриби і на середньому вогні смажте їх разом з цибулею хвилин 10 (щоб на сковороді не залишилося рідини). Всипте на сковороду нарізану соломкою картоплю, перемішайте і смажте ще хвилин 20-25. Незадовго до готовності посоліть. При подачі за бажанням посипте дрібно нарубаною зеленню. Смачного!
Картопля смажена з цибулею і печінкою
Картопля з печінкою – це дуже смачно, але зазвичай ми смажимо картоплю на одній сковорідці, а печінку на інший. У нашому рецепті все смажиться разом, і це дає не тільки економію часу, а й чудовий смак страви. Відомо, що куряча печінка готується лічені хвилини, тому її в жодному разі не можна перетримувати на сковорідці. Спробуйте, і це стане вашим улюбленим блюдом завдяки простоті і швидкості приготування.

Щоб приготувати смажену картоплю з цибулею і печінкою, вам знадобиться:

  • 8 картоплин,
  • 400 г курячої печінки,
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі,
  • 1-2 зубки часнику,
  • сіль,
  • мелений чорний перець,
  • рослинна олія,
  • зелень (за бажанням).

Спосіб приготування смаженої картоплі з цибулею і печінкою.

У розігріте рослинне масло викладіть картоплю, нарізану невеликими скибочками, перемішайте і смажте 3-5 хвилин. Додайте цибулю, нарізану кубиками або півкільцями, перемішайте і смажте ще 5 хвилин, потім додайте курячу печінку (кожну розріжте на 2-3 частини). Поперчіть за смаком і смажте ще хвилин 6-7. Подрібніть часник і зелень (за бажанням), посипте картоплю, посоліть, перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте настоятися 15 хвилин і подавайте до столу. Смачного!
Терта смажена картопля з цибулею
Абсолютно незвичайний рецепт! Ми зазвичай нарізаємо картоплю для смаження скибочками, кружальцями, брусками, соломкою, а тут ми будемо натирати її на тертці, так що соломка виходить дуже тоненькою і смажиться набагато швидше. Ще один момент: картопля повинна покривати дно сковорідки тонким шаром, тоді вийде саме те, що треба. Трохи вершкового масла додасть картоплі особливу ніжність.

Щоб приготувати терту смажену картоплю з цибулею, вам знадобиться:

  • 3 великих картоплини (або 6 середніх),
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • сіль,
  • рослинна олія,
  • невеликий шматочок вершкового масла.

Спосіб приготування тертої смаженої картоплі з цибулею.

Очищену картоплю натерти на крупній тертці. Рослинну олію як слід розігріти на великій сковороді, додати шматочок вершкового масла і акуратно розподілити картоплю тонким шаром, щоб вона покривала все дно сковороди. Відразу перемішати, а потім не перевертати, поки картопля не підсмажиться знизу. Посипати картоплю цибулею, порізаною тонкими півкільцями, накрити кришкою і смажити на середньому вогні. Потім перевернути пластом і підсмажити з іншого боку. Коли картопля буде практично готова, посолити за смаком.

garenaya_kartoshka

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!