Соба з баклажанами в кисло-солодкому соусі

» » Соба з баклажанами в кисло-солодкому соусі
Соба з баклажанами в кисло-солодкому соусі

Сьогодні у мене є для вас рецепт веганского блюда, яке при бажанні легко перетворюється в мясоїдне. Досить просто додати до баклажанів обсмажене куряче філе або яловичу вирізку. Але це смачно навіть без тваринного білка.

У цій страві важливо не пережарити баклажани, інакше вони наберуть занадто багато жиру. Так що кладемо в сковороду мало, смажимо швидко і не позіхаємо.

Локшина, зрозуміло, може бути не тільки гречаною, але і рисовою, і яєчною на пшеничній муці.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 баклажана приблизно по 350 г кожен
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 середня цибулина
  • 1 гострий перчик
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. яблучного або білого винного оцту
  • 4 ст.л. темного соєвого соусу
  • 1/4 ч.л. кунжутної олії
  • 1/2 ч.л. сухого меленого імбиру
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 200 г сухої локшини соба
  • жменю листя зеленого базиліка

 

Соба з баклажанами в кисло солодкому соусі

Приготування:

Готуємо соус. Для нього змішуємо в мисці цукор, оцет, соєвий соус, кунжутне масло, імбир і крохмаль. Відставляємо сторону.

Соба з баклажанами в кисло солодкому соусі

Баклажани нарізаємо кубиками зі стороною близько 1,5 см. Кладемо в миску, додаємо сіль і даємо постояти 5 хвилин. Додаємо борошно і перемішуємо.

Соба з баклажанами в кисло солодкому соусі

У сковороді на сильному вогні розігріваємо олію – шар товщиною в палець. У декілька заходів швидко обсмажуємо з усіх боків баклажани. Нагадую, що шматочкам в сковороді не повинно бути тісно, інакше ми отримаємо тушкований жирний баклажан замість красивого смаженого. Готові баклажани перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.

Соба з баклажанами в кисло солодкому соусі

Залишаємо в сковороді 1 ст.л. масла, решта зливаємо. Зменшуємо вогонь до середнього. Кладемо нарізану півкільцями цибулю і смажимо, помішуючи, 2 хвилини. Додаємо дрібно нарізані перець і часник, смажимо, помішуючи, 30 секунд. Повертаємо в сковороду баклажани і вливаємо соус. Готуємо до загустіння соусу, близько 1 хвилини.

Паралельно відварюємо собу по інструкції на упаковці.

Соба з баклажанами в кисло солодкому соусі

Додаємо локшину в сковороду разом з крупно нарізаними листям базиліка і перемішуємо.

Подаємо.

Соба з баклажанами в кисло солодкому соусі

Смачного!

Соба з баклажанами в кисло-солодкому соусі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика