Солодка рисова каша в горщиках

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сладкая рисовая каша в горшочках

Солодка рисова каша в горщиках , в духовці або , ще краще , в російській печі , – це традиційне блюдо української кухні. Це і ситна смачна каша , і в той же час ароматний десерт. А вже вітамінів і мікроелементів у ній і не злічити !

Солодка рисова каша в горщиках готується з таких інгредієнтів (на 4 порції) :

  • 0,5 кг рису
  • 2 яблука
  • 1 айва
  • 4 абрикоса
  • жменю калини або журавлини
  • 100 г цукру
  • щіпка кориці
  • сіль
  • 100 г вершкового масла

Солодка рисова каша в горщиках готується наступним чином:
1 . Промийте і відваріть рис.
2 . Фрукти вимийте і наріжте часточками. Можна в принципі використовувати будь-які фрукти , можна обмежитися одними яблуками.
3 . Зварений рис трохи посоліть , викладіть в горщики шар рису , злегка присипте цукром , покладіть кілька шматочків вершкового масла , потім викладіть шар фруктів , присипте їх корицею , потім знову рис і так далі, поки горщик і не наповниться .
4 . По верху красиво викладіть часточки яблук і для краси киньте жменю калини або журавлини.
5 . В ідеалі горщики потрібно тепер поставити в російську піч , але оскільки в міських умовах це мало реально , доведеться обмежитися духовкою . Каша повинна потомитися години 3 при не надто високій температурі , а от у російської печі її можна залишити і на всю ніч.
6 . Дух від такої каші буде просто чудовий , і домочадці будуть з нетерпінням чекати , коли ж ви виставите горщики з цієї незрівнянною кашею на стіл.

41_23_04_2012_1711

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.