Соте з солодкого перцю з баклажанами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Соте з овочів – відмінний варіант гарніру для м’яса або птиці. Воно буде добре поєднуватися і з ростбіфом, і з печеною свининою, і з куркою, і з качкою. Та й саме по собі це смачно. Більше того – із залишками соте можна приготувати відмінні брускетти. Коротше, як не крути – страва хороша. Тому беріть на озброєння – і готуйте на здоров’я 🙂

Баклажан, до речі, можна при бажанні з страви прибрати і приготувати соте тільки з солодкого перцю.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 середня цибулина
  • 3-4 середніх солодких перці
  • 1 середній баклажан
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. каперсів
  • 50 г зелених оливок
  • сіль і перець за смаком
  • свіжий базилік для подачі

 

sote-iz-perca-s-baklazhanom-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю і часник. Перець і баклажан нарізаємо товстою соломкою.

У сотейнику або сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

sote-iz-perca-s-baklazhanom-2

Додаємо солодкий перець і варимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

sote-iz-perca-s-baklazhanom-3

Кладемо в сотейник баклажан і варимо до готовності. Перець при цьому повинен залишитися м’яко хрустким (аль денте). Солимо і перчимо до смаку.

sote-iz-perca-s-baklazhanom-4

У самому кінці кладемо крупно нарізані оливки, нарубані каперси і часник. Прогріваємо протягом пари хвилин. Додаємо нарізаний базилік, вимикаємо і подаємо.

sote-iz-perca-s-baklazhanom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.