
Соте з овочів – відмінний варіант гарніру для м’яса або птиці. Воно буде добре поєднуватися і з ростбіфом, і з печеною свининою, і з куркою, і з качкою. Та й саме по собі це смачно. Більше того – із залишками соте можна приготувати відмінні брускетти. Коротше, як не крути – страва хороша. Тому беріть на озброєння – і готуйте на здоров’я 🙂
Баклажан, до речі, можна при бажанні з страви прибрати і приготувати соте тільки з солодкого перцю.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 середня цибулина
- 3-4 середніх солодких перці
- 1 середній баклажан
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ч.л. каперсів
- 50 г зелених оливок
- сіль і перець за смаком
- свіжий базилік для подачі
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю і часник. Перець і баклажан нарізаємо товстою соломкою.
У сотейнику або сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо солодкий перець і варимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Кладемо в сотейник баклажан і варимо до готовності. Перець при цьому повинен залишитися м’яко хрустким (аль денте). Солимо і перчимо до смаку.
У самому кінці кладемо крупно нарізані оливки, нарубані каперси і часник. Прогріваємо протягом пари хвилин. Додаємо нарізаний базилік, вимикаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply