
В останні пару тижнів у мене спостерігається тотальний брак часу – роботою завалило. Тому на вечерю я частенько готую страви, які не вимагають великих зусиль. Найпростіший і улюблений мною варіант – паста з різними соусами. На цей раз я пропоную вам соус з тунця.
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г спагетті, пір’я або пружинок
- 300 г тунця у власному соку (сік злити)
- 2 стиглих помідора або 400 г томатів у власному соку
- 60 г зелених оливок
- 4-5 гілочок петрушки
- 1 ч.л. каперсів (їх можна упустити, бо продукт на любителя)
- по щіпці сушеного орегано і базиліка
- 1 зубчик часнику
- сіль і перець за смаком
Помідори нарізаємо кубиками і разом з соком кладемо в сковороду. Смажимо 4 хвилини. Томати у власному соку просто кладемо в сковороду і трохи уварюємо.
Додаємо сіль, перець, трави і дрібно нарізаний часник, тушкуємо ще півхвилини. Кладемо в сковороду тунця і ложкою розламуємо на невеликі шматочки. Прогріваємо.
Нарізаємо оливки і каперси.

В кінці додаємо дрібно нарубану петрушку, подрібнені каперси і нарізані кільцями оливки.

Перемішуємо і знімаємо соус з вогню.
Макарони відварюємо до готовності, зціджуємо і заправляємо соусом.

Смачного!
Leave a Reply