
Я вже, чесно кажучи, та-й забула, коли востаннє готувався стейки з свинячої шиї – ми якось всерйоз пересіли на яловичину – вирізку і товстий край. Але свинини для різноманітності іноді все-таки хочеться. І цього разу я приготувала стейк з шиї з яблучним чатні.
До речі, з чатні я вас вже познайомила – правда, було воно з манго і подавалося з куркою. Зі свининою воно теж, до речі, добре “поєднюється”;-)
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 стейка з свинячої шиї
- сіль і перець за смаком
Для чатні:
- 4 середніх кисло-солодких яблука
- 2 невеликі червоні цибулини
- 40 г вершкового масла
- 2-3 зубчики часнику
- 1 сушений перчик чилі (або 1 свіжий)
- 2 ст.л. коричневого або звичайного цукру
- сіль за смаком
Приготування стейка з свинини:
Готуємо чатні. Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо сердцевинки. М’якоть нарізаємо середніми кубиками і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніла.
У сотейнику або сковороді на середньому вогні розтоплюємо масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо дрібно нарізаний чилі і часник, смажимо хвилину. Кладемо в сотейник яблука і цукор, смажимо до м’якості яблук, 3-4 хвилини. Додаємо трохи солі за смаком. Знімаємо з вогню.
Стейки солимо і перчимо. Смажимо на сильному вогні на сухій сковороді по хвилині з кожної сторони, до рум’яної скоринки.
Кладемо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку доходити до готовності, приблизно на 12-15 хвилин. При проколі стейка ножем з нього повинен витікати прозорий сік.
Готовому м’ясу даємо відпочити 6-7 хвилин під фольгою і подаємо з чатні.
Смачного!
Leave a Reply