Стейк зі свинини з яблучним чатні

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я вже, чесно кажучи, та-й забула, коли востаннє готувався стейки з свинячої шиї – ми якось всерйоз пересіли на яловичину – вирізку і товстий край. Але свинини для різноманітності іноді все-таки хочеться. І цього разу я приготувала стейк з шиї з яблучним чатні.

До речі, з чатні я вас вже познайомила – правда, було воно з манго і подавалося з куркою. Зі свининою воно теж, до речі, добре “поєднюється”;-)
Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 стейка з свинячої шиї
  • сіль і перець за смаком

Для чатні:

  • 4 середніх кисло-солодких яблука
  • 2 невеликі червоні цибулини
  • 40 г вершкового масла
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 сушений перчик чилі (або 1 свіжий)
  • 2 ст.л. коричневого або звичайного цукру
  • сіль за смаком

 

steik-iz-svininy-s-yablochnym-chatni-1

Приготування стейка з свинини:

Готуємо чатні. Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо сердцевинки. М’якоть нарізаємо середніми кубиками і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніла.

У сотейнику або сковороді на середньому вогні розтоплюємо масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

steik-iz-svininy-s-yablochnym-chatni-2

Додаємо дрібно нарізаний чилі і часник, смажимо хвилину. Кладемо в сотейник яблука і цукор, смажимо до м’якості яблук, 3-4 хвилини. Додаємо трохи солі за смаком. Знімаємо з вогню.

steik-iz-svininy-s-yablochnym-chatni-3

Стейки солимо і перчимо. Смажимо на сильному вогні на сухій сковороді по хвилині з кожної сторони, до рум’яної скоринки.

steik-iz-svininy-s-yablochnym-chatni-4

Кладемо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку доходити до готовності, приблизно на 12-15 хвилин. При проколі стейка ножем з нього повинен витікати прозорий сік.

Готовому м’ясу даємо відпочити 6-7 хвилин під фольгою і подаємо з чатні.

steik-iz-svininy-s-yablochnym-chatni

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.