Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом

» » Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом

Стейки бувають не тільки яловичими, а пюре не тільки картопляним. Ну так це ви і самі прекрасно знаєте. Сьогодні я пропоную вам блюдо з гарніром і соусом – все в одному рецепті. Тут свиняча вирізка подається з гарбузово-картопляним пюре і доповнюється з соусом з чорної смородини.
Ви можете готувати все разом, а можете і розділити на складові і комбінувати з іншими продуктами. Але саме в такому вигляді всі компоненти цієї страви грають найкраще.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 свинячі вирізки, приблизно по 500 г кожна
  • сіль і перець за смаком

Для гарніру:

  • 350 г картоплі
  • 350 г гарбуза (заморожений підійде)
  • 150 мл жирних вершків (20-30%)
  • сіль за смаком

Для подгарніровки:

  • 1/2 червоного солодкого перцю
  • 1 середня цибулина
  • сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • 170 г чорної смородини
  • 50-70 г цукру

Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Картоплю відварюємо в підсоленій воді.
Гарбуз нарізаємо кубиками, кладемо в сотейник, вливаємо вершки і відварюємо до готовності, приблизно протягом 15 хвилин. Відставляємо.
Цибулю і перець нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’яко-хрусткого стану. Солимо за смаком і зберігаємо теплим.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Вирізку зачищаємо від жиру і плівок. Нарізаємо на барила при 150-200 г. Солимо й перчимо. З фольги згортаємо довгі смужки і обертаємо ними майбутні стейки – це потрібно для того, щоб шматки м’яса не втратили форму.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Обсмажуємо вирізку на сильному вогні з усіх боків.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і доводимо до готовності протягом приблизно 15-20 хвилин.
Поки доходить м’ясо, готуємо соус. У сотейник кладемо смородину і цукор, ставимо на середній вогонь.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Варимо, помішуючи, 5-6 хвилин, розминаючи ложкою ягоди. При необхідності додаємо ще цукру і проварюємо до його розчинення.
Картоплю протираємо через сито.
Гарбуз у вершках підігріваємо і перемелюємо блендером до стану гладкого пюре.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
З’єднуємо картоплю і гарбуз, гарненько перемішуємо. При необхідності досолюємо за смаком.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Подаємо м’ясо з гарніром і соусом.
Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом
Смачного!

Стейк зі свинячої вирізки зі смородиновим соусом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика