Стир-фрай з курки з цукіні і печерицями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Погода зовсім не сприяє до включення плити і готування гарячих страв, але що поробиш – доводиться готувати. На одній окрошці не протягнеш (та й на неї треба картоплю і яйця варити). Тому сьогодні ми готуємо стри-фрай з курки з молоденькими кабачками цукіні і печерицями.

Цього разу я використовувала в соусі бальзамічний оцет замість рисового або яблучного. І знаєте – це смачно. Але якщо що – можете використовувати білий оцет, результат теж буде гарний.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 800 г курячих стегон без шкіри і кісток
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 200 г печериць
  • 2 невеликих кабачка цукіні загальною вагою близько 350 г (у мене зовсім маленькі)
  • 2 зубчики часнику
  • невеликий шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубані вигляді)

Для соусу:

  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 5 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ст.л. бальзамічного оцту

 

stir-frai-iz-kuricy-s-gribami-1

Приготування:

Інгредієнти для соусу змішуємо в плошці.

Курятину нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в миску, додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.

stir-frai-iz-kuricy-s-gribami-2

Гриби розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру.

stir-frai-iz-kuricy-s-gribami-4

Кабачки нарізаємо на не надто тонкі скибочки.

stir-frai-iz-kuricy-s-gribami-5

У воке або просто глибокій сковороді на сильному вогні розігріваємо 3 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курку, по хвилині на захід.

stir-frai-iz-kuricy-s-gribami-3

Перекладаємо на тарілку.

Кладемо в вок овочі і смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану. Додаємо дрібно нарізаний часник і імбир, смажимо 30 секунд. Повертаємо в вок курку і вливаємо соус. Готуємо, помішуючи, до загустіння соусу.

Подаємо з рисом або локшиною.

stir-frai-iz-kuricy-s-gribami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.