Погода зовсім не сприяє до включення плити і готування гарячих страв, але що поробиш – доводиться готувати. На одній окрошці не протягнеш (та й на неї треба картоплю і яйця варити). Тому сьогодні ми готуємо стри-фрай з курки з молоденькими кабачками цукіні і печерицями.
Цього разу я використовувала в соусі бальзамічний оцет замість рисового або яблучного. І знаєте – це смачно. Але якщо що – можете використовувати білий оцет, результат теж буде гарний.
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г курячих стегон без шкіри і кісток
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 200 г печериць
- 2 невеликих кабачка цукіні загальною вагою близько 350 г (у мене зовсім маленькі)
- 2 зубчики часнику
- невеликий шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубані вигляді)
Для соусу:
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 5 ст.л. соєвого соусу
- 4 ст.л. бальзамічного оцту
Приготування:
Інгредієнти для соусу змішуємо в плошці.
Курятину нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в миску, додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.
Гриби розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру.
Кабачки нарізаємо на не надто тонкі скибочки.
У воке або просто глибокій сковороді на сильному вогні розігріваємо 3 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курку, по хвилині на захід.
Перекладаємо на тарілку.
Кладемо в вок овочі і смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану. Додаємо дрібно нарізаний часник і імбир, смажимо 30 секунд. Повертаємо в вок курку і вливаємо соус. Готуємо, помішуючи, до загустіння соусу.
Подаємо з рисом або локшиною.
Смачного!