Стир-Фрай з курячих сердечок

» » Стир-Фрай з курячих сердечок
Стир-Фрай з курячих сердечок

У цьому рецепті я уподібнюся китайцям – в кулінарному плані вони беруть від курки все, що тільки можна. Я, звичайно, не буду лякати вас курячими лапами або півнячими гребінцями (хоча, наприклад, у моєму сільському дитинстві все це прекрасно виловлювалося з маминого супу і радісно поїдалося без усяких там “фу” і “фе”). Я просто поділюся з вами чудовою знахідкою для страв, які готуються за технологією стир-фрай. Так ось: курячі сердечка відмінно “працюють” в таких стравах. Просто шикарно. Тому якщо вам подобається їжа в азіатському стилі, я раджу вам спробувати це поєднання.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г курячих сердечок, зачищених від жиру і судин (маса брутто (вага на пачці) буде близько 800 г)
  • 1 середній солодкий перець (у мене по половинці різного кольору)
  • 1 середня цибулина
  • зелена цибуля і відварений рис для подачі (локшина теж добре підійде)

Для соусу:

  • 1 ч.л. картопляного або 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ст.л. рисового або яблучного оцту
  • 1/3 ч.л. меленого чилі
  • 2 зубчики часнику
  • невеликий шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)

Стир Фрай з курячих сердечок
Сердечка нарізаємо на невеликі шматочки.
Стир Фрай з курячих сердечок
Цибулю і солодкий перець нарізаємо соломкою.
Стир Фрай з курячих сердечок
Готуємо соус. Для цього змішуємо соєвий соус, оцет, крохмаль, цукор і чилі.
У сковороді або воке розігріваємо на сильному вогні 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів невеликими порціями обсмажуємо сердечка до рум’яної скоринки, по парі хвилин на захід, перекладаємо на тарілку.
Стир Фрай з курячих сердечок
Зменшуємо вогонь до середньо сильного. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин, до м’яко хрусткого стану. Додаємо дрібно нарізаний часник та імбир, смажимо ще 1 хвилину. Вливаємо соус і готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Стир Фрай з курячих сердечок
Подаємо з рисом, посипавши дрібно посіченою зеленою цибулею.
Стир Фрай з курячих сердечок
Смачного!

Стир-Фрай з курячих сердечок обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика