
Традиційно азу готують на відкритому вогні в казанку, як багато інших страв татарської кухні. Але якщо адаптувати їх до більш звичних умов і приготувати ці страви в горщиках: рецепт азу вийде не менш смачний, достатньо уявити собі шматочки м’яса і овочів, томлення зі спеціями в духовці.
Інгредієнти:
- Картопля середня 8 шт.
- м’ясо 400 гр.
- Огірок маринований 3 шт.
- Цибуля ріпчаста середнього розміру 3 шт.
- Морква 1 шт.
- лавровий лист 2 шт.
- Перець чeрний горошком 6 шт.
- перець чилі 1 шт.
- Соус 6 ст.л.
- томатна паста 2 ч.л.
Ця страва викладається в горщики шарами. Перший з них солоні і мариновані огірки, які слід дрібно нарізати кубиками. За ними йде м’ясо, нарізане смужками або кубиками і трохи підрум’янене в жиру на сковороді. Якщо в процесі смаження виділився сік – чудово, він також виливається в горщик. На м’ясо викласти майонез, змішаний в рівних пропорціях з кетчупом. Ну і звичайно сіль, суміш перців, лаврушка та інші спеції.
Процес подрібнення овочів знайомий кожному: цибулю – півкільцями, моркву -велику на тертці. Потім підрум’янити в жиру підготовлені овочі і покрити ними вміст горщиків. Якщо посипати грибною приправою, блюдо придбає новий відтінок смаку.
Підготовлена картопля (без шкірки і нарізана кубиками) потрібно обваляти трохи в борошні і обсмажувати в жиру хвилин 5. Посипати щедро гострим перцем і скласти в горщик. У склянці води розчинити дві ложки томат-пасти і влити в горщики. Можна відправляти нудитися в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Зазвичай для приготування азу в горщиках потрібно від півгодини до сорока хвилин.

Наступний крок для любителів гостренького: перець чилі. Його потрібно дрібненько нарізати і додати до вмісту горщика за хвилин 5 до готовності.
Останній, суто європейський, штрих – насипати поверх страви тертий сир і перемішати. Подавати прямо в горщиках або виклавши на тарілку і усипавши жменю рубаної зелені.

Смачного!
Leave a Reply