Суп-гуляш

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні ми звернемо свій погляд на угорську кухню і приготуємо суп-гуляш. Вперше я спробувала це блюдо, як не дивно, у Польщі – і одного разу вистачило, щоб захворіти ідеєю приготування такого супчика. Готується він досить просто і з усім доступних інгредієнтів. До речі, мій чоловік спочатку був проти затії приготувати суп без звичної картоплі. Але потім все ж оцінив смак і консистенцію. І ви пробуйте!

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг яловичини (у мене була лопатка)
  • 2-3 цибулини
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 800 г томатів у власному соку
  • 5 середніх картоплин
  • 300 г печериць (я використовувала свіжі)
  • 2 зубчики часнику
  • сіль і перець за смаком

sup-gulyash-1

Приготування:

М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.

Цибулю дрібно рубаємо.

frikadelki-iz-baraniny-s-nutom-4

Печериці розрізаємо на 2-4 частини.

tsyplenok-kachiatora-4

У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко підрум’янюємо м’ясо.

sup-gulyash-2

 

Перекладаємо в каструлю або горщик для тушкування.

Зменшуємо вогонь до середнього. Кладемо в сковороду цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.

pryanaya-govyadina-2

Додаємо паприку і смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком і перемішуємо.

spagetti-s-tuntsom-i-kapersami-2

Перекладаємо все до м’яса, доливаємо 600 мл води і солимо за смаком. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою близько 30-40 хвилин. Потім додаємо картоплю і тушкуємо ще 20 хвилин. Кладемо печериці і дрібно нарізаний часник, тушкуємо до готовності м’яса. При необхідності додаємо трохи цукру для повноти смаку.

Подаємо зі сметаною і свіжим хлібом.

sup-gulyash

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.