
Лисички у нас вже повним ходом – і навіть ціна більш-менш пристойна. Тому потихеньку починаю накидати рецепти з ними. Сьогодні ці прекрасні грибочки будуть у нас в складі омлету – поєднання дуже смачне. Та що я розповідаю – думаю, ви й самі це можете уявити.
В останні роки я готувала омлет з чистих яєць. Сьогодні я пропоную вам варіант з мого дитинства – яйця в цьому омлеті доповнюються невеликою кількістю сметани.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 2 яйця
- 2 ст.л. сметани (жирність не надто принципова, у мене 27%)
- 50-70 г лисичок
- 1 невелика цибулина
- сіль і перець за смаком
Дрібно рубаємо цибулю, нарізаємо лисички. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Додаємо гриби, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, до готовності, близько 5 хвилин.
Знімаємо на тарілку.
Яйця збиваємо зі сметаною виделкою. Солимо й перчимо за смаком.

Виливаємо на сковороду. Смажимо, поки на поверхні не зникнуть несхватившіся ділянки. На половину омлету викладаємо гриби з цибулею.

За допомогою лопатки складаємо омлет навпіл, накриваючи начинку.
Знімаємо на тарілку і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply