Сільський омлет з лисичками та цибулею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Лисички у нас вже повним ходом – і навіть ціна більш-менш пристойна. Тому потихеньку починаю накидати рецепти з ними. Сьогодні ці прекрасні грибочки будуть у нас в складі омлету – поєднання дуже смачне. Та що я розповідаю – думаю, ви й самі це можете уявити.
В останні роки я готувала омлет з чистих яєць. Сьогодні я пропоную вам варіант з мого дитинства – яйця в цьому омлеті доповнюються невеликою кількістю сметани.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 2 яйця
  • 2 ст.л. сметани (жирність не надто принципова, у мене 27%)
  • 50-70 г лисичок
  • 1 невелика цибулина
  • сіль і перець за смаком

derevenskiy-omlet-s-lisichkami-1
Дрібно рубаємо цибулю, нарізаємо лисички. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
derevenskiy-omlet-s-lisichkami-2
Додаємо гриби, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, до готовності, близько 5 хвилин.
derevenskiy-omlet-s-lisichkami-3


Знімаємо на тарілку.
Яйця збиваємо зі сметаною виделкою. Солимо й перчимо за смаком.
derevenskiy-omlet-s-lisichkami-4
Виливаємо на сковороду. Смажимо, поки на поверхні не зникнуть несхватившіся ділянки. На половину омлету викладаємо гриби з цибулею.
derevenskiy-omlet-s-lisichkami-5
За допомогою лопатки складаємо омлет навпіл, накриваючи начинку.
Знімаємо на тарілку і подаємо.
derevenskiy-omlet-s-lisichkami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.