Рецепт – як раз в продовження ажіотажної осінньої грибний теми. Почнемо, мабуть, з закусочних тарталеток з найменшими і найбільшими ніжними білими грибами. За рахунок розміру гриби в цих тарталетках виглядають дуже ефектно і апетитно. Звичайно ж, вони й смачні до всього іншого.
В якості основи для тарталеток я ліниво використовувала бездріжджове листкове тісто. Тут добре відіграє класичне тісто для пирогів – рубане або хибно листкове.
Інгредієнти на 6 штук:
- 2-3 листа тонкого листкового бездріжджового тіста (або тісто звідси)
- 300 г дрібних білих грибів (великі нарізані теж підійдуть)
- сіль і перець за смаком
- 1 велика цибулина
- 2 дрібних яйця
- 150 мл вершків 20-35% жирності
Тісто укладаємо в формочки, прибираємо надлишки, наколюємо виделкою.
Кладемо в тарталетки фольгу, насипаємо вантаж (наприклад, суху квасолю) і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом приблизно 10 хвилин. Потім виймаємо, прибираємо фольгу, знову повертаємо в духовку і печемо ще 7 хвилин. Виймаємо з духовки, з форм не виймати.
Гриби розрізаємо навпіл уздовж (великі просто ріжемо кубиками). Обсмажуємо на середньому вогні на рослинній олії з обох сторін.
Перекладаємо на паперові рушники.
Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Яйця збиваємо вінчиком з вершками. Солимо за смаком.
На дно тарталеток кладемо цибулю.
Додаємо гриби і заливку.
Відправляємо в духовку (на все ті ж 180 градусів) на 15-20 хвилин, поки заливка не схопиться і злегка не зарум’яниться.
Готові тарталетки виймаємо з форм і подаємо теплими або охолодженими.
Приємного апетиту!