В останні пару років ми з чоловіком увійшли у смак з закусками з сирого м’яса. Одна з них – тар- тар . Сьогодні я пропоную вам рецепт , в основі якого – телятина . За цим же рецептом можна приготувати тар- тар і з яловичини .
Я рублю м’ясо для тар- тара ножем , але як варіант , можна пропустити його через м’ясорубку з крупною решіткою . Для приготування підходить не тільки вирізка або товстий край , але і менш м’які частини – наприклад , м’ясо з внутрішньої частини стегна.
Інгредієнти на 2 порції:
- 250 г телятини (у мене тонкий край)
- 5-6 маленьких корнішонів
- 1 ч.л. каперсів
- половинка маленької червоної цибулини
- 1 ч.л. зернистої гірчиці
- 1 / 4 ч.л. меленої суміші перців
- 1 ст.л. оливкової олії
- 2 перепелиних яйця + ще 2 для подачі
- сіль за смаком
М’ясо зачищаємо від плівок і жиру. Дрібно нарізаємо ножем.
Дрібно рубаємо каперси, корнішони і цибулю.
Змішуємо з ними м’ясо, додаємо гірчицю, масло, сіль і перець, а також 2 перепелиних яйця. Ще раз гарненько рубаємо все разом.
При необхідності додаємо ще солі.
Викладаємо тар-тар на тарілку через гарнірна кільце, в центрі робимо поглиблення і викладаємо в нього жовток від перепелиного яйця. На гарнір подаємо житні сухарики або білі грінки.
Смачного!