Телятина з грибами в тісті

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Телятина с грибами в тесте

Святкове меню повинне відрізнятися від повсякденного своєю вишуканістю і розмахом. Адже всі святкові страви ми готуємо від душі. На новорічному столі обов’язково має бути присутнім друге гаряче блюдо, але це блюдо не повинне бути занадто складним, щоб люди гадали, як його їсти, ложкою чи виделкою з ножем … Телятина з грибами в тісті це відмінний варіант святкового блюда.Мясо можна взяти будь-яке, також гриби можна замінити на овочі, все за вашим бажанням.

Для того щоб приготувати телятину з грибами в тісті вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • телятина (вирізка) – 700 – 800 грам,
  • шинка (сирокопчена) – 150 грам,
  • біле сухе вино – 100 мл.,
  • вершки (жирні) – 250 мл.,
  • оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • білі гриби (сушені) – 60 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • свіжа шавлія – 1 гілочка,
  • сіль і спеції за смаком,
  • листкове тісто (готове) – 350 грам.

Правильне приготування телятини з грибами в тісті
Для початку потрібно промити, а потім замочити білі сухі гриби на 15 – 25 хвилин. Потім злити воду і просушити гриби.
М’ясо слід нарізати на кілька великих шматків (3 – 4 шматка). Потім промити і обсмажити з усіх боків на сковорідці з оливковою олією до золотистого кольору.
Цибулю очищаємо і шаткуємо дрібно, перекладаємо на сковорідку, в якій смажилося м’ясо, також з цибулею потрібно обсмажити гриби. Смажимо цибулю з грибами до м’якості.
Потім гілочку шавлії потрібно порвати на кілька частин і додати в сковорідку. Також в сковороду вливаємо біле вино, все ретельно перемішуємо і тушкуємо не більше однієї хвилини.
В кінці додаємо вершки і тушкуємо на повільному вогні до загусання.
На столі розстеляємо листкове тісто, яке треба розкачати в тонкий пласт і на ньому вистилаємо скибочки шинки внахлест, щоб потім в шинку загорнути м’ясо.
Далі на шинку викладаємо третину грибної начинки і зверху викладаємо попередньо обсмажене м’ясо.
Потім поверх м’яса викладаємо начинку з грибів що залишилась. Акуратно загортаємо пластики шинки, щоб воно обернули все м’ясо.
Далі загортаємо тісто і закріплюємо його. Далі перекладаємо м’ясо в тісті на деко, який слід застелити пекарським папером.
Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 ° градусів на 20 – 25 хвилин.
Таке м’ясо можна подавати і в гарячому і в холодному вигляді.

telyatina-s-belymi-gribami-v-teste
Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!