Телятина з овочами в китайському стилі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ну може і не зовсім у китайському , але щось східне в цій страві безумовно є – хоча б за рахунок соєвого соусу , імбиру і кунжуту. Страва готується в техніці стир – фрай , але смак у нього більш звичний для європейських смакових рецепторів.
М’ясо виходить м’яким , ніжним і ароматним – особисто мені дуже сподобалося. Чоловік сказав , що йому чогось невловимого не вистачило , але на мій погляд , смак виходить закінченим.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г телятини (краще вирізка або частина філе )
  • 1 середня морква
  • 1 середній цукіні
  • 1 солодкий перець
  • 3 ст.л. темного соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. дрібно нарубаного імбиру
  • 125 мл курячого бульйону
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст.л. цукру
  • сіль за смаком

telyatina-s-ovoschami-po-kitaiski-1
М’ясо нарізаємо на тонкі смужки. Часник і імбир дрібно рубаємо. Змішуємо бульйон, соєвий соус і крохмаль.
Овочі нарізаємо соломкою приблизно однакової товщини
telyatina-s-ovoschami-po-kitaiski-2
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії і в декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, приблизно по хвилині-півтори на захід.
telyatina-s-ovoschami-po-kitaiski-3


Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду овочі, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану.
telyatina-s-ovoschami-po-kitaiski-4
Додаємо часник і імбир і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Повертаємо в сковороду м’ясо. Вливаємо бульйон з соусом і крохмалем, розмішуємо і варимо до обволікаючої консистенції соусу.
Подаємо з рисом. При подачі посипаємо кунжутним насінням.
telyatina-s-ovoschami-po-kitaiski
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.