Тефтелі з рисом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Тефтели с рисом 2

Тефтелі з рисом знайомі кожному з дитинства, всі пам’ятають аромат і смак цього чудового блюда, приготованого умілими руками мам та бабусь. Ситні м’ясні кульки, щедро политі апетитною підливою, які можна їсти з будь-яким гарніром. Приготуйте це блюдо і ви, адже його можна подати на обід, вечерю і навіть на святковий стіл.

  • Фарш 500 грам
  • Морква 1 штука (середня)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
  • Часник 6 зубчиків
  • Яйце 1 штука
  • Томатна паста 2 столових ложки
  • Олія соняшникова 3 столових ложки
  • Борошно пшеничне 1/2 склянки (для панірування)
  • Рис 1 стакан

???????????
Складіть рис в глибоку каструлю, наберіть трохи холодної води і прополощіть крупу рукою, злийте рідину. Повторюйте цю процедуру доти, поки вода не стане зовсім прозорою. Після цього приступайте до варіння рису. Залийте його двома склянками води, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 15 хвилин. Готовий рис викладіть на друшляк і так же сполосніть один раз холодною водою.
???????????
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть п’ять зубчиків за допомогою спеціального преса. Часник що залишився поріжте тонкими скибочками.
???????????


У глибокій мисці змішайте фарш з яйцем, сіль і спеції за смаком. Додайте до м’яса рис і весь часник, так само гарненько перемішайте. Від суміші фаршу з рисом відщипуйте шматочки і формуйте з них кульки.
???????????
Цибулю і моркву промийте, цибулю почистіть від лушпиння, а морква від шкірки. Подрібніть овочі за допомогою терки.
???????????
У великій сковороді з високими полями розігрійте олію і висипте туди терті моркву з цибулею, обсмажуйте овочі доти, поки вони не стануть трохи м’якше, приблизно 5-7 хвилин.
В цей час висипте в неглибоку тарілку борошно і обваляйте в ній тефтелі, а після викладіть їх до овочів. Бажано, щоб всі м’ясні кульки помістилися на сковороду в один шар. Як тільки вони підрум’яняться з одного боку, переверніть їх, акуратно підчепивши металевою лопаткою.
Тепер розведіть томатну пасту в теплій кип’яченій воді і залийте цією сумішшю тефтелі з овочами. Вода повинна майже повністю закривати м’ясо. Ще раз посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння і готуйте ще 30 хвилин.
Готові тефтелі з рисом подавайте гарячими разом з підливою з томатної пасти. Як гарнір дуже добре підходить варена або смажена картопля, а так же макарони і мариновані овочі. На святковий стіл тефтелі можна подати на великому і глибокому порцеляновому блюді, рясно залив їх підливою і прикрасивши свіжою зеленою цибулею.
– Якщо ваш фарш виявився дуже рідким, додайте до нього трохи борошна.
– У деяких рецептах фарш замішують не з цілим яйцем, а тільки з жовтком.
– Так само до томатній пасти можна додати сметану.
– Перед готуванням переконайтеся, що томатна паста, обрана вами не кисла, в іншому випадку додайте до неї трохи цукру.
???????????
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.