Томлене м’ясо

» » Томлене м’ясо
Томлене м’ясо

Це м’ясо дуже довго томиться при невеликій температурі, просочуючись ароматами спецій і стаючи надзвичайно м’яким.
М’ясо виходить незрівнянне, я такого ніколи не пробувала.
Воно настільки м’яке, що здається, що можна намазувати, як масло.
Можна приготувати великий шматок м’яса, частину відразу з’їсти, а частину заморозити, щоб потім його потроху діставати, розморожувати і подавати до сніданку.
Готується це смачне м’ясо досить довго – 4 години варіння, дві години охолодження і ще ніч в холодильнику. Але трудовитрати на приготування мінімальні.
Виходячи зі свого досвіду, я можу дати дві поради.
1. Потрібно обов’язково взяти гарне м’ясо від сільської хрюшки.
2. Якщо шматок великий, то бажано нашпріцовати його розсолом, а то серединка НЕ ​​просолиться.

Інгредієнти:

  • свинина,
  • сіль,
  • перець,
  • 2 ~ 3 лаврових листки,
  • при бажанні – паприка

Приготування:

Шматок свинини з усіх боків посолити і поперчити.
Якщо шматок товстий, то бажано зробити міцний соляний розчин і зробити м’ясу “ін’єкції” одноразовим шприцом.

Для приготування можна використовувати спеціальний рукав для запікання або пакети для запікання або звичайні товсті поліетиленові пакети (тонкі ті що шарудять не підходять!).

У пакет покласти лаврове листя і м’ясо.
Як можна ретельніше випустити з мішка повітря, закрутити горловину і міцно зав’язати.

Укласти в другий пакет, випустити повітря і зав’язати.
На дно каструлі покласти ганчірочку, щоб при варінні не було зіткнення пакета з дном каструлі.
На ганчірочку покласти пакети з м’ясом і налити окріп.

Закрити каструлю кришкою і поставити на максимальний вогонь.
Коли вода закипить, вогонь зменшити до мінімуму і залишити на 4 години.
Через 4 години вогонь вимкнути.
М’ясо залишити в каструлі остигати до кімнатної температури.
Вийняти пакети з м’ясом з води, обтерти від крапель і покласти в холодильник на ніч.
Для того, щоб м’ясо було щільніше, його потрібно покласти в форму прямо в мішках і придавити зверху пресом.

Готове холодне м’ясо вийняти з пакетів.
М’ясний сік, застиглий в желе, зібрати і використовувати в інших стравах.
М’ясо нарізати на скибочки і подати на стіл з гірчицею.

Томлене мясо

Смачного!

Томлене м’ясо обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика